Počinje Europsko prvenstvo za kadete, Hrvatska otputovala bez ponajboljeg igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.08.15. | 14:14

Danas počinje i posljednje ovoljetno natjecanje za mlade košarkaše.

U Litvi se od danas do 16. kolovoza odigrava Europsko prvenstvo za košarkaše do 16 godina. Nakon što je Hrvatska osvojila srebro na SP-u U19, uslijedila su dva neuspjeha – ispadanje u Diviziju B na U20 EP-u, te 12. mjesto na europskoj smotri dvije godine mlađih igrača. Sada je na rasporedu natjecanje mladića rođenih 1999. godine i mlađih.

Hrvatska je na ovaj turnir otišla oslabljena, bez jednog od najboljih igrača generacije, Ciboninog centra Krešimira Nikića koji se ozlijedio još uoči priprema. No, izbornik Marijan Mance zato ima Darka Baja, 206 centimetara visokog igrača sarajevskog Sparsa. Za njega se kaže kako je jedan od najboljih igrača ove generacije u Europi, uostalom na uglednoj listi Eurohopesa je na 6. mjestu, tik iznad Nikića, pa bi Bajo mogao biti zalog dobrim rezultatima naših mladića.

Hrvatska se nalazi u skupini D s Francuskom, Latvijom i Crnom Gorom, a tri najbolje reprezentacije odlaze u drugi krug. Prvu utakmicu igramo danas s Francuzima. Sutra igramo s Latvijom, a u subotu protiv Crne Gore.

Inače, zanimljivo je kako najtalentiraniji europski igrač ove generacije, Luka Dončić, neće biti na ovom natjecanju jer Slovenija igra u Diviziji B pa smo ostali uskraćeni za njegove igre. No, zato je tu Džanan Musa, igrač reprezentacije BiH, koji zauzima 2. mjesto na Eurohopesovoj listi, a njegove igre će sa zanimanjem pratiti i u Cedeviti gdje je on prešao u prosincu prošle godine.

Sastav hrvatske reprezentacije:

4. Antonio Jordano (Cedevita)
5. Mateo Vidović (Dubrovnik)
6. Antonio Jularić (Cibona)
7. Ivan Omrčen (Split)
8. Domagoj Šarić (Šibenik)
9. Toni Nakić (Šibenik)
10. Gabriel Marić (Zadar)
11. Mateo Drežnjak (Široki)
12. Ivan Vrgoč (Solin)
13. Marin Mihalić (Cedevita)
14. Darko Bajo (Spars)
15. Luka Sunara (Zadar)

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Darko Bajoeuropsko u16 prvenstvo u košarcikošarka mladiHrvatska u16 košarkaška reprezentacije

Ostale Vijesti