Počinje borba za četvrtfinale Eurobasketa

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 08:39

Danas se igraju prve utakmice osmine finala Eurobasketa.

Nakon što su se uvodne grupe igrale u Zagrebu, Montpellieru, Rigi i Berlinu, najboljih 16 momčadi se preselilo u Lille gdje kreće obračun za medalje. Više nitko nema pravo na pogrešku...

12:00 LATVIJA – SLOVENIJA

Latvija je osvojila drugo mjesto u 'svojoj' skupini u Rigi, ali to je ne stavlja u status favorita u ovom dvoboju. Slovenija se u Zagrebu pokazala kao energična, organizirana momčad koja može do četvrtine finala i bez nekoliko važnih igrača, prije svih Gorana Dragića. Njegov brat Zoran je potvrdio status prvog igrača, a s Blažičem i Prepeličem čini opasnu vanjsku liniju. Njih trojica zajedno imaju 5,4 trica po utakmici. Kako je i Latviji glavni forte upravo vanjski šut, suočit će se dvije slične momčadi pa bi se stvari mogle odlučivati pod košem, ali i u obrani u kojoj nam se Slovenija čini jačom.

14:30 GRČKA – BELGIJA

Grčka je ostavila odličan dojam u Zagrebu. Igrali su točno onoliko koliko im je trebalo u svakoj utakmici, a maksimalnih 5 pobjeda im daje za pravo nadati se borbi za medalju. Uostalom, uoči Eurobasketa smo isticali kako Grci imaju možda i najujednačeniju rotaciju u kojoj su na svakoj poziciji pokriveni s dva dobra igrača. Odličan omjer učinka vanjske i unutarnje linije daje im dodatnu snagu, a Belgija im ne bi trebala predstavljati problem u osmini finala.

18:30 ŠPANJOLSKA – POLJSKA

Španjolci su prilično podbacili u natjecanju u skupini. Visili su do posljednje minute za prolazak u osminu finala, ali su na kraju došli do drugog mjesta. Očigledno slavna generacija doživljava lagani pad, ali to ne znači da ih treba otpisivati. Previše je tu kvalitetnih igrača koji i sami mogu dobiti utakmicu, a ako zaigraju momčadski, onda ih je gotovo nemoguće pobijediti. S druge strane im stoji Poljska koja je odigrala nekoliko odličnih partija u Montpellieru. Nezgodna i čvrsta momčad sigurno može namučiti, pa i pobijediti ovakve Španjolce, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li Gortat zaustaviti Gasola koji igra odlično prvenstvo.

21:00 FRANCUSKA – TURSKA

I Francuzi su se mučili, ali su na kraju ipak došli do maksimalnog učinka. Preveliku kvalitetu imaju domaćini završnice Eurobasketa da to ne bi isplivalo. Turska je pokazala da se radi o ozbiljnoj momčadi koja napokon počinje sličiti upravo na to – momčad, a ne skupinu igrača željnih pojedinačnog učinka. Ubacili su par mladih igrača koji su briljirali u mlađim kategorijama i imaju zanimljivu rotaciju koja može iznenaditi svakoga. Ipak, nedostatak rotacije u njihovoj momčadi, kao i kvaliteta Francuza dovodi domaćine u ulogu favorita.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

EurobasketEurobasket 2015latvijska košarkaška reprezentacijaSlovenska košarkaška reprezentacijagrčka košarkaška reprezentacijabelgijska košarkaška reprezentacijaŠpanjolska košarkaška reprezentacijapoljska košarkaška reprezentacijaFrancuska košarkaška reprezentacijaturska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti