Pobuna u Chicagu, najbolji strijelac momčadi prozvao trenera: Mora nas trenirati žešće

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 15:45

Ne događa se često da NBA igrači kritiziraju trenera, a pogotovo da to rade ponajbolji od njih...

Jimmy Butler, All-Star igrač Chicago Bulsa, napravio je veliki presedan nakon sinoćnjeg poraza od New York Knicksa. On je pred novinarima otvoreno prozvao svojeg trenera, Freda Hoiberga.

„Vjerujem momcima u ovoj svlačionici, ali također vjerujem da ponekad moramo biti 'žešće' trenirani. Znam da je Fred opušten i uistinu ga poštujem zbog toga, ali kad igrači ne rade ono što bi trebali raditi, onda im to treba reći, malo ih i napasti, 'ući u njih'. Naravno da u sve uključujem u sebe, a svi bi mi trebali raditi ono što se od nas traži kada smo na parketu“, rekao je Butler koji je s 21,4 koša u prosjeku najbolji strijelac Bullsa ove sezone.

Butler je u svojoj karijeri prošao put od defenzivnog specijalca do jednog od najboljih bekova u NBA-u, a on nije zadovoljan kako Chicago izgleda ove sezone pod vodstvom novog trenera koji je došao iz NCAA-a. Hoiberg je zamijenio Toma Thibodeaua, jednog od najboljih trenera posljednjih godina u NBA ligi, a kojem se zamjeralo da je prekrut prema igračima. Izgleda kako takvo što ipak nedostaje Butleru.

„Uopće nije stvar da smo na određen način trenirani u posljednjih pet godina, već u tome da svatko treba raditi svoj posao. Nismo napravili ono što smo trebali napraviti, ono što smo se dogovorili prije utakmice i nitko ništa nije rekao o tome. Mislim da trener mora računati an sve igrače – od glavne zvijezde momčadi do svih ostalih. Svi moraju odraditi svoj posao kako bi se dobila utakmica“, istaknuo je Butler.

Bit će zanimljivo vidjeti što će se događati u Bullsima sljedećih dana. Nije uobičajeno da NBA igrači kritiziraju svoje trenere, pogotovo ne ovako javno. Čekamo odgovor Hoiberga ili nekog iz uprave Chicaga.

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Jimmy ButlerFred Hoiberg

Ostale Vijesti