Perasović uoči Grčke: Nema dileme da će oni daleko doći, a mogu i osvojiti naslov prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.09.15. | 08:35

Slovenija je apsolvirana, a slijedi Grčka. Večeras u 21 sat Hrvatska igra utakmicu koja bi mogla odlučivati o prvom mjestu u skupini C.

Grci su jučer došli do sigurne pobjede protiv Makedonije. Iako su Makedonci dobro otvorili utakmicu, a većim dijelom nisu dozvolili da se Grci odvoje, izgledalo je kao da Katsikarisovi izabranici igraju onoliko koliko im je potrebno za pobjedu. Hrvatskog izbornika Velimira Perasovića to ne iznenađuje.

Oni su odlična momčad, sposobna osvojiti naslov prvaka. Nema dileme da će daleko doći u ovom turniru, a oni rade ono što je najljepše u košarci – igraju vrlo jednostavno i vrlo komplicirano. Kada ih gledate, sve to skupa igra prilično jednostavno, ali se iza toga krije veliki rad i pojedinačna kvaliteta igrača.“

Perasović nije želio reći kako bi pobjednik večerašnje utakmice mogao doći do broja 1 u skupini C.

Sigurno je ovo najteža utakmica po kvaliteti protivnika, ali dosta je još utakmica do kraja skupine. Moguća su iznenađenja, ali je sigurno da će nam sutra biti teško.“

Izbornik sinoć nije znao hoće li danas moći računati na Bogdanovića, a to nije znao ni Dario Šarić koji je također naglasio snagu večerašnjeg protivnika.

Nadam se da će Bojan biti dobro jer nam je on iznimno važan igrač, praktično je prva violina te dosta akcija igramo za njega. Što se Grka tiče, oni su potpuno drukčija momčad od Slovenije. Imaju puno kvalitetnih igrača, a sigurno nas očekuje tvrda, taktička utakmica. Nadam se da će naši navijači i danas te sve do kraja natjecanja biti velika podrška našoj momčadi“, izjavio je Šarić.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Eurobasket 2015Eurobasketgrčka košarkaška reprezentacijaHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti