Perasović uoči Češke: Imaju izvanredne atlete, odlučivat će raspoloženje igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.09.15. | 11:41

Hrvatski košarkaši sutra točno u podne u Lilleu igraju osminu finala EuroBasketa protiv Češke.

Izabranike Velimira Perasovića čeka neugodna prepreka - Češka, koja je u prvoj fazi natjecanja u skupini D zauzela treće mjesto sa tri pobjede i dva poraza, isto kao i Hrvatska u grupi C.

Kad dođeš u fazu da je svaka utakmica odlučujuća, onda je sigurno da je i svaki protivnik težak. Mi protivnika nismo mogli birati. Riječ je o protivniku koji je mogao biti i prvi u skupini da je pobijedio zadnju utakmicu (Litva pobijedila Češku 85:81). Izgubili su u produžetku, sve utakmice u kojima su poraženi izgubili su na mali broj poena i jednostavno, kao i cijelo Europsko prvenstvo – taj dan će odlučivati raspoloženje igrača, koncentracija i energija koju igrači imaju“, rekao je u najavi borbe za četvrtfinale Eurobasketa hrvatski izbornik Velimir Perasović.

Ostao je gorak okus nakon poraza od Gruzije na oproštaju od Arene, ali Peras je optimističan, iako upozorava kako ih čeka vrlo teška zadaća.

Nadam se da ćemo uspjeti vratiti našu energiju i da bi se suprotstavili momčadi koja ima izvanredne atlete u svojoj momčadi kao što je Vesely, Satoransky-atipični playmaker od dva metra. Dodali su tu i Schilba koji igra na poziciji trojke, tako da stvarno moramo odgovoriti na taj njihov fizički, atletski potencijal. Igrati puno, puno kvalitetnije, pogotovo napadački, nego što smo igrali u zadnjoj utakmici“.

A upravo je taj susret s Gruzijom pokazao sve naše slabosti i lošu igru, koja nas je pratila cijelim prvenstvom, ali smo očekivano prošli drugi krug. No sada je natjecanje došlo u takvu fazu da više nema prilika za popravak. Ili pobjeđuješ ili ispadaš.

Mislim da su se igrači već mentalno vratili jer toliko je puno utakmica u kratkom periodu da nemaš vremena razmišljati o onome što je bilo. Mislim da su sve utakmice u našoj grupi pokazale koliko je to izjednačeno prvenstvo. Na kraju jedna Nizozemska drži na koncima Grke, znači da nije samo nama i Slovencima stvarala probleme, nego svima. To znači da moraš biti 100 posto spreman i ako je tako i igraš dobro onda je dobro, ako nisi, onda možeš izgubiti od svakoga.“

Utakmica osmine finala između Hrvatske i Češke igra se sutra u podne u Lilleu.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaVelimir PerasovićEurobasketEurobasket 2015

Ostale Vijesti