Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Paul George stiže u Philadelphiju za 212 milijuna dolara

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 01.07.24. | 12:33

U prošloj sezoni George je prvi put u dresu Clippersa uspio zaigrati u najmanje 60 utakmica tijekom osnovnog dijela

Nakon što je posljednjih pet sezona proveo igrajući za LA Clipperse, 34-godišnji američki košarkaš Paul George potpisat će četverogodišnji ugovor vrijedan 212 milijuna USD s Philadelphia 76ersima, objavila je medijska kuća ESPN. 

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

ESPN je objavio da George ima opciju u posljednjoj godini ugovora odlučiti hoće li ju aktivirati ili će postati slobodan igrač, kao što je to bio slučaj i u njegovom bivšem klubu.

Georgeovu namjeru o napuštanju LA Clippersa već je u nedjelju otkrila njegova bivša momčad.

"Paul nas je obavijestio da potpisuje svoj sljedeći ugovor s drugom momčadi", priopćili su Clippersi.

"Paul je nevjerojatan talent i elitni dvosmjerni igrač. Sretni smo zbog pet godina koje smo proveli s njim... Mjesecima smo pregovarali s Paulom i njegovim zastupnikom o ugovoru koji bi imao smisla za obje strane, ali ostali daleko od dogovora. Jaz je bio značajan. Razumijemo i poštujemo Paulovu odluku da potraži drugi klub", stoji u priopćenju.

Za pregovore sa zvjezdanim krilnim igračem Philadelphia je okupila svoj najbolji mogući pregovarački tim. U njemu su bili vlasnik momčadi Josh Harris, generalni menadžer Elton Brand, predsjednik košarkaških operacija Daryl Morey, najslavniji igrač u povijesti Sixersa i član Košarkaške kuće slavnih Julius Erving. Prema ESPN-u, ovom se društvu na sastanku u Los Angelesu priključio i izvršni direktor Sixersa Peter Dinwiddie, koji se s igračem zbližio dok je radio za Indiana Pacerse u vrijeme kad je Paul George bio najveća zvijezda te momčadi.

U prošloj sezoni George je prvi put u dresu Clippersa uspio zaigrati u najmanje 60 utakmica tijekom osnovnog dijela. Bio je 'starter' u 74 utakmice te imao prosječni učinak od 22,6 koševa, 5,2 skokova, 3,5 asistencija i 1,5 ukradenih lopti, uz šut od 47,1 posto iz igre i 41,3 posto za tricu.

Paul George iza sebe ima 14 sezona u NBA ligi, u kojoj je, osim za Clipperse, igrao i za Indiana Pacerse (2010. - 2017.) te za Oklahoma City Thunder, a u 867 utakmica je prosječno postizao 20,8 poena uz 6,3 skokova, 3,7 asistencija i 1,7 ukradenih lopti.

Philadelphia je u njemu dobila treću zvijezdu uz dobitnika prošlogodišnje MVP nagrade centra Joela Embiida te sjajnog vanjskog igrača Tyresea Maxeya. Sixersi se nadaju da bi s Georgeom u sastavu mogli ući u borbu za NBA naslov koji su osvojili triput, ali posljednji davne 1983. Posljednji put su u finalu bili 2001., kad je prva zvijezda momčadi bio Allen Iverson.

Philadelphia je u posljednjih sedam sezona ulazila u doigravanje, ali nije uspjela proći dalje od konferencijskog polufinala, u kojem je Sixersi triput poraženi u sedmoj utakmici. Prošle sezone su osnovni dio sezone završili s učinkom 47-35 i kroz jednu utakmicu razigravanja osigurali poziciju sedmog nositelja, što ih je u prvom krugu doigravanja odvelo na New York Knickse od kojih su ispali u šest utakmica.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina) 


Tagovi

Paul GeorgeNBALos Angeles Clippers

Ostale Vijesti