Partizan na rubu dovođenja krila iz najugodnijeg iznenađenja ACB lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.02.20. | 14:19

Nesuđeni hrvatski izbornik radi odličan posao u beogradskom klubu.

Beogradski Partizan, unatoč dominaciji Crvene zvezde zadnjijh godina koja je osvojila zadnjih pet naslova prvaka Srbije i četiri od pet zadnjih naslova regionalnog prvaka, gura jako dobro.

Pod trenerskom palicom Andree Trinchierija igra ''Parnog valjka'' ima glavu i rep, a uz gradske rivale i podgoričku Budućnost, glavni su favoriti za naslov u ovosezonskom izdanju ABA lige.

Da klub i financijski stoji dobro, svjedoči činjenica da na rosteru trenutno ima čak šest američkih igrača, kao i neke veoma etablirane domaće snage u vidu Stefana Birčevića, Nemanje Gordića i Ognjena Jaramaza.

Ipak, roster još nije dobio onaj završni dodir, a ovih dana su u tijeku zadnji potezi. Dva imena će vjerojatno biti otpisana. Amerikanac Reggie Reding, koji je u klubu tek oko dva i pol mjeseca, nije zadvoljio Trinchierija te je na izlaznim vratima. Slično vrijedi i za Latvijca Žanisa Peinersa.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKosNovosti%2Fposts%2F1800292120102494&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Kako doznajemo, Partizan je blizu dovođenja Dejana Todorovića, veoma korisnog krila. Igrač je ovo koji je samo sa 17 godina otišao u Unicaju, a od tamo je prešao u Bilbao.

Trenutno igra za MoraBanc Andorru koja je u ovom trenutku peta u ACB ligi te je, uz trećeplasiranu Zaragozu i četveroplasirane Tenerife, najugodnije iznenađenje ovogodišnje sezone najjače nacionalne košarkaške lige Europe.

Todorović je bio jedan od junaka velike pobjede svog kluba nad moćnom i bogatom Barcelonom u trećem kolu prvenstva, kada je upisao 17 poena, pet skokova i dvije asistencije.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

KK PartizanAndrea TrinchieriABA ligaACB ligakošarkaški transferiDejan Todorović

Ostale Vijesti