REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Panathinaikos na krilima bivšeg člana Partizana ovjerio ulaznicu za finale Eurolige!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 20:12

Grke je predvodio Mathias Lesort koji je Feneru stavio 17 poena uz deset skokova

Na tribinama berlinske Über Arene Giannis Antetokounmpo se meškoljio, pristojno odbijajući intervjue, dok je Scottie Pippen ipak popustio pod pritiskom i dao kratku izjavu uoči polufinala Eurolige, istaknuvši kako najviše vjeruje madridskom Realu.

A ispred dvorane – kaos! Doduše, s obzirom na navijačke baze Panathinaikosa i Fenerbahçea i svime što se događalo u predvečerje ogleda, bilo je za očekivati da bi moglo doći do nereda uoči ogleda ova dva velikana europske košarke. Obožavatelji grčkog i turskog kluba su se žestoko sukobili ispred blagajni dvorane, a kako su javljali mediji s lica mjesta, letjele su šake, bacale su se staklene boce, i razni predmeti, a navodno niti policija nije bila najbolje pripremljena, budući da je je izgred trajao dovoljno dugo da se cijela stvar stavi pod kontrolu, pa je i utakmica kasnila pola sata.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

REUTERS/Fabrizio BenschREUTERS/Fabrizio Bensch

Kašnjenje je očito bolje leglo – Panathinaikosu koji je sa 73-57 potpisao ulazak u finale Eurolige!

Nevjerojatan start ogleda imali su košarkaši Ergina Atamana, priredili su Feneru brutalnu obranu, pogađali su sve što su šutnuli prema košu i ubrzo je na semaforu stajalo 12-0 za Grke. Fener je imao tricu 1/7 u prvoj dionici i čak pet izguljenih lopti zbog čega su Grci imali ugodnih 22-13 nakon uvodnih deset minuta.

A onda se koncem druge dionice, Fener u potpunosti stabilizirao, i malo po malo vratio u utakmicu. Dostigli su Turci Grke po skokovima (15-15), a pomogle su i samo dvije izgubljene lopte u drugih deset minuta. Hayes-Davis je ušao u seriju, počeo je pogađati, pridružio mu se i Gudurić i Fener je na poluvremenu imao koš zaostatka (36-38) što je iz perspektive očajnog starta bila fenomenalna vijest za Jasikevičiusa. Finiš treće dionice donio novu prednost PAO.

Treća dionica je uglavnom ponudila ravnopravnu izmjenu koševa, sve do konca trećine kada se ritam prebacio na stranu Panathinaikosa i to je, ispostavit će se, prelomilo utakmicu. Prenijeli su Grci šest poena viška u posljednjih deset minuta igre, ali i bolju igru i ubrzo su zabili četiri poena u nizu i stigli na dvoznamenkastu prednost. Jasikevičius i njegova momčad se nisu znali iskobeljati iz tog ponora...

REUTERS/Fabrizio BenschREUTERS/Fabrizio Bensch

Na nešto manje od tri minute do kraja Calathes je zaradio nesportsku kod rezultata 67-55. Grčkog playa iznervirao je Papapetrou koji je likovao nakon osvojene lopte pa ga je Calathes laktom složio na pod, zaradio nesportsku i potpisao poraz svojeg sastava. Papapetrou je stavi oba bacanja i dignuo prednost na plus 14 (69-55) u 37. minuti. Na koncu se prednost popela do spomenutih 73-57.

Grke je predvodio bivši igrač Partizana Mathias Lesort koji je Feneru stavio 17 poena uz deset skokova, Kendrick Nunn je zabio 14, a Jerian Grant 13.

Kod Fenera je Nigel Hayes-Davis upisao 14 poena.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

EuroligaFinal FourPanathinaikos košarkaFenerbahçe košarka

Ostale Vijesti