Otpali Krušlin i Uljarević, pozvan najbolji Šarićev prijatelj

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 30.08.18. | 12:45

Problemi za Anzulovića.

Hrvatska košarkaška reprezentacija ulazi u ključan mjesec kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Kini. Prvo nas 14. rujna u Osijeku očekuje dvoboj protiv Litve, da bi tri dana kasnije u Gdanjsku gostovali u Poljskoj. Kao pripremu za to, odigrat ćemo i dva prijateljska dvoboja protiv Slovenije, 5. rujna u Varaždinu te 8. rujna u Celju. 

Ove četiri utakmice Hrvatska će morati odigrati bez Filipa Krušlina i Karla Uljarevića. Krušlin ima problema sa skočnim zglobom i njegov izostanak smanjuje nam opcije u rotaciji na poziciji beka šutera, jer je Krušlin u dosadašnjem dijelu kvalifikacija odigrao svih 6 utakmica uz prosjek od 28 minuta i 11 poena.

Što se Uljarevića tiče, on ima plantarni fascitis i neće biti na raspolaganju Draženu Anzuloviću. Mladi play Cibone je sredinom sezone eksplodirao na završnici Kupa Kreše Ćosića, nakon čega je dobio poziv za drugi dio utakmica u prvom krugu. U sramotnom porazu od Rumunjske pred punim Višnjikom, bio je jedina svjetla točka Hrvatske uz Hrvoja Perića, a odigrao je odlično i tri dana kasnije u pobjedi protiv Nizozemske (6 poena i 4 asistencije). Njegovim izostankom, jasno je kako će Mate Kalajžić biti u poziciji da dobije koju minutu više, a nakon što se pokazao u fantastičnom izdanju na U-20 prvenstvu Europe, od playmakera Splita očekuje se da dio tih igara prenese i u seniorsku reprezentacija. 

Kao zamjena za ozlijeđeni dvojac pozvan je Martin Junaković, 24-godišnjak koji je od ovog ljeta novi igrač Šibenika. On je prošlu sezonu imao sjajne brojke u prvom dijelu sezone u Zagrebu (29 poena, 7,3 asista i 5,3 skokova). Nakon toga je u 2. ABA ligi u dresu Ohrida odigrao šest utakmica s prosjekom od 22 poena, 3,5 asista i skokova te 5,5 izgubljenih lopti. Sezonu je završio u dresu Širokog s kojim nije ostvario značajniji rezultat u prvenstvu BiH. Osim po igračkoj karijeri, Junaković je poznat i kao najbolji prijatelj Darija Šarića.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JJILuLJeTbk" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

(foto: Pixsell)


Tagovi

Filip KrušlinHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti