Chris Nicoll-USA TODAY Sports
Chris Nicoll-USA TODAY Sports

Optimistični Kerr: „Curry i Green su dovoljni zalog da se nadamo još jednom naslovu“

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 11.09.24. | 12:00

Strateg Golden Statea još gaji šampionske ambicije

Amerika je trenutno u vrtlogu predsjedničke utrke u kojoj se natječu Kamala Harris i Donald Trump. U utorak je održana i prva debata, pa sada Demokrati i Republikanci uvjeravaju svoje glasačke baze kako je upravo njihov kandidat odnio uvjerljivu pobjedu.

Sportski obožavatelji su, pak, došli na svoje početkom NFL sezone, a koji također nije prošao glatko. Pa su tako policajci u Miamiju na brutalan način priveli jednog od ponajboljih running backova lige Tyreeka Hilla zbog prekršaja u prometu, a ovaj je svejedno stigao na utakmicu, obilježivši ju polaganjem.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Vratio se i obradovao navijače NY Jetsa, Aaron Rodgers, iako je potpisao poraz, no u zeleno obojen dio New Yorka i dalje vjeruje jednim od ponajboljih quarterbackova generacije.

U sjeni svega toga je i NBA. Američki košarkaši imali su veliko ljeto u kojem su obranili, reklo bi se, nikad teže zlatnu medalju i to na leđima sjajnog trija – Stepha Curryja, LeBrona Jamesa i Kevina Duranta. Prvi i posljednji put gledali smo ovaj trojac u istom dresu, što je uistinu šteta. A prvospomenuti je nedavno potpisao i produženje tekućeg ugovora u vrijednosti od 62,6 milijuna dolara koliko će dobiti u sezoni 2026./2027. i playmaker Golden Statea sve je bliže ostvarenju sna – igranja za jednu momčad čitavu NBA karijeru.

A hoće li ga u nju ispratiti Steve Kerr, tek treba vidjeti. Warriorsi više nisu jedna od najboljih NBA momčadi, ostali su bez Klaya Thompsona koji je otišao u Dallas, pa je sada 'knjiga spala na dva slova'. Steph Curry i Draymond Green ostali su glavne poluge momčadi koja za sebe i dalje misli da je šampionska, ali je talentom i dubinom daleko od te razine. Premda, visoko mišljenje o svojoj momčadi ima i Kerr koji se još uvijek nada kako bi s ovim momcima mogao do još jednog naslova, što je i potvrdio u intervjuu za NBA.

Inače, strateg Warriorsa je odveo reprezentaciju do zlata, a sada to uspoređuje s NBA naslovom.

„Jednako je zadovoljavajuće. Ali totalno drugačije, jer je olimpijsko odličje petotjedni sprint. Treniraš igrače protiv kojih inače igraš. Uživao sam u tome da ih sve upoznam. LeBron je bio nevjerojatan, njegova priprema je nevjerojatna. Uključenost u svakom treningu, na svakom sastanku, nevjerojatan tip“.

REUTERS/Rula RouhanaREUTERS/Rula Rouhana

Kerr je pojasnio i kako su se mnogi igrači žrtvovali u reprezentativnom okruženju.

„Svi su jako ponosni kada igraju za reprezentaciju. Vidjeli ste ih na dodjeli... To je istinski prikaz privrženosti našoj zemlji. To je prava emocija. I nitko nije prigovarao jer je igrao manje ili je imao manje šuteva...“

Neki od tih koji nisu previše igrali su Jayson Tatum i Tyrese Haliburton.

„Svi su bili sjajni. Jayson se jako dobro nosio sa situacijom. Ubrzo je to postala tema u medijima, ali očito je kako se nije mogao bolje nositi s tim. Ista stvar je s Tyreseom. Svaka utakmica je drugačija. I o tome smo pričali od prvog treninga – imamo 12 superstarova i vjerojatno ih samo devet može imati stalnu minutažu“.

Trener Warriorsa je, međutim, svjestan da mu sljedeći dolazak u bostonski TD Garden neće biti baš najdraži...

„Ha, znam da će me navijači uzeti na zub. To je u redu“.

REUTERS/Amr AlfikyREUTERS/Amr Alfiky

Kerr je otkrio i što je novog otrkio o svojoj momčadi u prošloj sezoni.

„Pobijediti u 46 utakmice je, inače, dobra sezona. Obično kada pobijedite u 46 utakmica, nađete se na petom mjestu. Mi smo završili deseti i izgubili u play-in turniru.Zapadna konferencija je stvarno krcata dobrim momčadima. No i dalje smo jako kompetitivna momčad. I dalje imamo priliku za veliku sezonu, napraviti dosta štete. Steph i Draymond i dalje igraju na jako visokom nivou. I koliko god nam nije drago što smo ostali bez Klaya, imamo mladih igrača koji će uskočiti u veće role ove sezone“.

Curry i Green su i dalje pobjednički nastrojeni...

„I jedan i drugi će vam reći da ih ovaj klub nije nikada iznevjerio. Joe Lacob (prvi čovjek Warriorsa nap. a.) svake godine potroši i zadnji dolar kako bi ova momčad bila velika. Rosteri koji su slagani oko Curryja i Greena su takvi da će vam i njih dvojica reći kako više od toga nisu mogli tražiti“.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Steve KerrNBAStephen CurryDraymond GreenGolden State Warriors

Ostale Vijesti