Oproštaj od Europe pobjedom: Ovo je pokazalo da u sportu nisu bitna imena, nego želja

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.17. | 08:08

Cedevitaši su u šestom kolu H skupine Top 16 faze Eurokupa slavili protiv Unicaje sa 74:71 i tako se pobjedom oprostili od europskih natjecanja za ovu sezonu.

U svojoj posljednjoj utakmici Topa 16, Cedevitaši su uspjeli upisati drugu pobjedu ove faze natjecanja, ujedno i prvu nakon pet uzastopnih slavlja momčadi iz Malage. Iako je igrala bez Luke Babića te dvojice svojih Amerikanaca, Ryana Boatrighta i Ra'Shada Jamesa, zagrebačka je momčad uspjela doći do slavlja. Cedevita se oprašta od Europe, a Unicaja je s tri pobjede i isto toliko poraza izborila prolaz u četvrtfinale.

Cibosi korak od četvrtfinala, Cedevita se pobjedom oprostila od Europe

 „Odigrali smo jednu dobru utakmicu. Bili smo koncentriraniji i željeli smo se oprostiti od Eurokupa na dobar način. Ova utakmica pokazala je da u sportu nisu bitna imena nego što pokazuješ na terenu i koliko želiš pobjedu. U jednom oslabljenom sastavu mi smo više željeli. Imali smo loš šut za tricu, promašili smo dosta otvorenih trica, ali imali smo 16 napadačkih skokova i zasluženo smo pobijedili“, rekao je nakon susreta trener Cedevite Veljko Mršić.

Džanan Musa je ubacio 12 poena i imao sedam skokova.

Bili smo desetkovani. Igrali smo bez Babića, Boatrighta i Jamesa, no pokazali smo još jednom da smo dobar kolektiv. Bez nekih glavnih igrača uspjeli smo ostvariti pobjedu i drago mi je da je tako. Trener mi je rekao da ću više igrati i mislim da sam dobro iskoristio minutažu“, rekao je Musa.

U redovima poraženih, trener Unicaje Joan Plaza je istaknuo kako ih je skupo koštalo što su podcijenili protivnika.

Vjerojatno smo izgubili ovu utakmicu prije njenog početka. Moji igrači su mislili da će nam biti lako, ali svatko zna da kad u momčadi nemaš nekih igrača onda istupe neki drugi igrači. Imali smo 13 izgubljenih lopti, a dozvolili smo im i previše napadačkih skokova. Uz to smo promašili neke lake šuteve. Nije običaj da moje momčadi podcijene protivnika, ali to se dogodilo“, kazao je Plaza.

Cedevita je zasluženo dobila ovu utakmicu“, priznao je gostujući igrač Dejan Musli.

Nama su nedostajali laki poeni, koje inače postižemo više na utakmicama. Nismo trčali kako treba i dozvolili smo im dosta napadačkih skokova. I da smo mi dobili, ne bi bilo nezasluženo, kao što pokazuje i rezultat. Bolje bi bilo da smo dobili ovu utakmicu zbog prednosti domaćeg terena, tako da nije da nama ova utakmica nije imala značaja“.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Veljko MršićUnicajaEurokup

Ostale Vijesti