Opet dobra igra, ali i novi poraz: Unicaja i drugi put pobijedila Cedevitu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.11.14. | 22:44

Izgubila je Cedevita i petu utakmicu u ovosezonskom izdanju Eurolige. Na gostovanju u Malagi bolji od igrača Jasmina Repeše bili su igrači Unicaje rezultatom 82:73.

Dobro je Cedevita odigrala i ovu utakmicu, ali nikako nisu uspjeli doći do neke serije kojom bi uspjeli slomiti domaćine koji nisu odigrali utakmicu za pamćenje, ali su s nekoliko trica i skokova u napada u ključnim trenucima uspjeli održavati prednost koju su na kraju potvrdili novom pobjedom.

Dobro je Cedevita otvorila utakmicu. Početno vodstvo od 4:0 i 6:2 održavali su tijekom cijele prve četvrtine, a na kraju su prvih 10 minuta završili s prednošću od 23:33. Početkom druge četvrtine uslijedila je crna rupa zagrebačke momčadi, tako uobičajena za Cedevitu u ovoj sezoni. No, iako se ovaj put nije radilo o velikom padu u igri, serija koju je Malaga tada napravila pokazala se dovoljnom jer Cedevita do kraja utakmice više nije uspjela doći do vodstva. Otišli su Španjolci tada na +6 iako su i tada uglavnom živjeli od pogrešaka naše momčadi.

Najviše pogrešaka radili smo u obrambenom skoku, a pogotovo se to vidjelo u drugom poluvremenu kada je polako počela kopniti snaga Cedevitinih igrača. Unicaja je završila s čak 16 skokova u napadu, a kada se tome pridodaju trice koje su španjolski igrači svaki put kada bi se njihova prednost topila, a posebno je to slučaj bio početkom treće četvrtine, onda je jasno zbog čega je Unicaja došla do pobjede.

Malo je bilo napadački raspoloženih igrača u redovima Cedevite. Arapović je imao dobru rolu i postigao 10 koševa, Bilan je uništavao protivničke centre u fazi napada i postigao 21 koš sa 8 skokova, a raspoložen je bio Ukić koji je postigao 15 koševa te imao 9 asistencija i 6 skokova. No, Ukić je na koncu utakmice ostao potpuno bez snage. Pri sredini zadnje četvrtine je morao izaći iz igre zbog iscrpljenosti, a kada se u završnici vratio na parket nije to bio onaj Ukić iz ranijeg dijela utakmice.

Cedevita je ovim porazom ostala na začelju skupine B iako su Repešini igrači još jednom pružili dobru igru. Međutim, opet je nešto nedostajalo da se napravi više, a kako se to ove sezone već događalo previše puta, onda je prava šteta što Cedevita nije uoči sezone dovela još jednog kvalitetnog igrača koji bi u neizvjesnim završnicama mogao prelomiti utakmicu.

Što se tiče ostalih večerašnjih utakmica, prava se drama događala u Istanbulu gdje je Galatasaray tek nakon dva produžetka pobijedio Crvenu zvezdu. Real je teže nego se očekivalo pobijedio Žalgiris, a Nižni je iznenađujuće došao do pobjede protiv Sassarija.

Učinak igrača Cedevite: Mazalin, Zubčić 3k, Ramljak 9k, 6s, Pilepić 2k, A.Delaš, Žganec, Bilan 21k, 8s, M.delaš 4k, 4s, Gordić 9k, 6s, 4a, Ukić 15k, 9a, 6s, Arapović 10k

Rezultati:

Unicaja – Cedevita 82:73
Galatasaray – Crvena zvezda 110:103 (dva produžetka)
Žalgiris – Real 66:68
Sassari – Nižni 82:89

(Foto: Pixsell)


Tagovi

CedevitaUnicaja

Ostale Vijesti