Odlične vijesti za Mršića pred kvalifikacije: Planinić odigrao fantastičnu utakmicu u Europskom kupu

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 10.01.20. | 09:53

Za mjesec i pol dana hrvatske košarkaše čekaju novi reprezentativni izazovi.

Krajem veljače hrvatska košarkaška reprezentacija kreće u kvalifikacijski ciklus za Eurobasket 2021. Hrvatska je u grupi sa Turskom, Švedskom i Nizozemskom.

Izbornik Veljko Mršić imat će zadatak obavijen većom dozom pritiska, s obzirom da su sjećanja na sramotne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kini i dalje svježe. I ovaj put će mu na raspolaganju biti ograničen izbor igrača, lišen usluga najvećih vedeta koje hrvatska košarka u ovom trenutku ima.

U prvom od tri bloka kvalifikacija naši košarkaši će najprije 21. veljače udomaćiti Šveđane, dok tri dana kasnije, 24. veljače, gostujemo u Nizozemskoj. Jedan od uzdanica pod košem u situaciji kad su Ivici Zubcu i Anti Žižiću u tijeku intenzivne NBA sezone, a Ante Tomić se davno oprostio od igranja za reprezentaciju, svakako je Darko Planinić.

 

 

U jučerašnjoj utakmici 29-godišnji Mostarac je imao odličan učinak u gostujućoj pobjedi svoje Cluj-Napoce 84:81 protiv izraelske Ironi Nes Zione. U 34 minute postigao je 23 koša uz šut iz igre 7/12, čemu je dodao osam skokova. Učinak je to koji je bio dovoljan za valorizaciju 25 i naslov igrača utakmice.

Karlo Žganec propustio je utakmicu radi ozljede.

(foto: fiba.basketball)

    

 

 

 


Tagovi

Veljko Mršićkvalifikacije za Eurobasket 2021.Hrvatska košarkaška reprezentacijaFIBA Europski kupDarko Planinić

Ostale Vijesti