Kyle Terada-USA TODAY Sports
Kyle Terada-USA TODAY Sports

Neočekivan transfer: Brat Giannisa Antetokounmpoa potpisao za klub iz 2. ABA lige

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 19.08.24. | 08:25

Možda ga tijekom sezone vidimo i na hrvatskim parketima

Transfer s prizvukom senzacije objavio je član 2. ABA lige. Naime, Podgorica je realizirala senzacionalan dolazak grčkog košarkaša Alexa Antetokounmpoa, najmlađeg od braće čuvene NBA zvijezde Giannisa Antetokounmpoa.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Alex, koji je sa 203 centimetara, najniži od braće Antetokounmpo u svibnju 2020. godine je diplomirao i odlučio kroz europskiu košarku sticati iskustvo. Prvi bek među braćom izabrao je Europu prije NCAA, iako je nekoliko sveučilišta bilo zainteresirano. Alex je prošle sezone bio u Litvi, gdje je igrao za Mažeikai te je na 12 utakmica imao prosjek 8.3 poena.

Prije Litve, igrao je u SAD-u gdje je bio u razvojnim momčadima Toronta i Millwaukeea, ali se do NBA lige nije uspio probiti.

Antetokounmpo je sedmo pojačanje Podgorice Bemax za novu sezonu, a tijekom sezone možda ga vidimo i na hrvatskim terenima u sklopu 2. ABA lige. Iako u grupnoj fazi Podgorica nije u skupini s klubovima iz Hrvatske, moguće je da do susreta dođe u kasnijoj fazi natjecanja. Podsjetimo, predstavnici Hrvatske u 2. ABA ligi ove sezone su Cedevita Junior i Šibenka. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Druga ABA ligaABA 2Alexis Antetokounmpo

Ostale Vijesti