Nemoćni bez Bendera - Hrvatska uvjerljivo izgubila od SAD-a

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 19:23

Amerikanci su bez većih problema došli do pobjede

Reprezentacija SAD-a je, kao i obično, najveći favorit ovog Svjetskog prvenstva, a prema nekim najavama Hrvatska je bila predvodnik onih reprezentacija koje su se nadale da bi im mogli pomrsiti konce. No, bez Dragana Bendera šanse za najvišim plasmanom su nam pale, a danas su to pokazali i Amerikanci.

Od početka su naši protivnici nametnuli agresivni pristup – radili su presing na loptu po cijelom terenu te često udvajali i preuzimali. Naši se igrači u više navrata nisu snašli na takvu obranu pa nismo uspijevali doći do izrađene akcije. S druge strane nismo imali nikakvog odgovora u obrani. Amerikanci su imali laganih koševa, a i kada bismo uspjeli zabiti, oni su odgovarali brzim akcijama koje su završavale s nevjerojatnom preciznošću.

Udmah na početku naš je zaostatak bio 10-ak koševa, a do sredine druge četvrtine uspjeli smo se držati na manje-više toj razlici. Nakon toga je uslijedio uragan Amerikanca pa se na poluvrijeme otišlo s 19 koševa razlike. U nastavku smo na trenutke pokazivali naznake dobre igre, ali Amerikanci su jednostavno bili bolji te su na kraju slavili s 22 koša razlike.

Odličan je u našim redovima bio kapetan Marko Arapović koji je 16 koševa ubacio uz šut 7/12, a imao je i 6 skokova te 2 asistencije. Rame uz rame mu je bio Ante Žižić s istim brojem koševa i 9 skokova, ali i nešto slabijim šutem (4/10). Trojac koji je pružio dobru igru zaokružio je Nik Slavica koji je postigao 15 koševa, imao 6 asistencija i 4 skoka.

Kod Amerikanaca je najefikasniji bio Jayson Tatum koji je ubacio 22 koša. Josh Jackson je ostvario double-double učinak uz 17 koševa i 10 skokova, ali i 5 ukradenih loptu, a 17 koševa je ubacio i Allonzo Trier.

Sutra je na Kreti slobodan dan, a u utorak igramo posljednju utakmicu skupine protiv Irana. Možda je moguće da se za utakmicu vrati i Dragan Bender.

Današnji rezultati:

Grupa A

SAD – Hrvatska 103:81
Egipat – Iran

Grupa B

Kina – Argentina 74:67
Turska – Španjolska 72:65

Grupa C

Australija – Italija 67:69
Tunis – Kanada 36:93

Grupa D

Srbija – Južna Koreja 113:83
Grčka – Dominikanska Republika

(Foto: Fiba)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

košarka mladisvjetsko u19 prvenstvo u košarcihrvatska u19 košarkaška reprezentacijaAnte ŽižićMarko Arapović

Ostale Vijesti