Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL
Dusan Milenkovic/ATA Images/PIXSELL

Napadački raspoložena Cibona u produžetku slomila Megu za drugu pobjedu zaredom u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 14:35

Najefikasniji igrač utakmice bio je Budnović s 28 poena, Majcunić je dodao 15, a Mazalin 14.

Ako je Cibona protiv Dinama u petak odigrala najlošije poluvrijeme u sezoni, onda je protiv Mege u Beogradu danas odigrala ponajbolje, prvenstveno napadački. Ali unatoč sjajnoj igri u prvom dijelu, na kraju je utakmica otišla u produžetak u kojemu su se ipak bolje snašli izabranici Josipa Sesara i slabili rezultatom 100:93.

Košarkaši zagrebačkog sastava su u prvom dijelu iz igre šutirali 67 posto (24/36), dok su pogodili 50 posto ispucanih trica (6/12). Imali su i 14 asistencija, i čak šest ukradenih lopti. No unatoč sjajnoj igri, na poluvrijeme su igrači Josipa Sesara ponijeli tek sedam poena prednosti.

Krenulo je serijom 8:0 koja je nagovijestila raspoloženje gostujućeg sastava. Do osme minute je semafor već pokazivao 13 poena plusa (30:17).

No unatoč jako dobroj ofenzivnoj igri, Ciboni je, sasvim očekivano, puno štete nanosio skok Mege – domaći igrači su nakon uvodnih 20 minuta imali 15 skokova (sedam ofenzivnih), u odnosu na devet Cibone (dva napadačka).

I zbog toga je zagrebački sastav na poluvrijeme nosio tek sedam poena prednosti zbog čega smo u drugom dijelu pratili egal utakmicu.

Mega je u posljednjoj četvrtini čak i preokrenula rezultat u svoju korist kada je Cazalon koš faulom donio prednost 85:82.

U zadnju minutu utakmice se ušlo rezultatom 89:89. Cibonu je nosio Filip Bundović, dok je Mega i dalje imala veliku prednost u skoku.

Budnović je stavio jedno bacanje, a onda je Milosavljević pogodio za pola koša prednosti Mege. Na deset sekundi do kraja Kapusta je izborio dva penala (zabio jedno), pa onda Cazalon radi faul u napadu i daje priliku Aranitoviću da zabije za pobjedu, no igrač Cibone ne pogađa.

U produžetku je Cibona odigrala puno mirnije i mudrije – Majcunić i Mazalin su otvorili pet poena prednosti, priključili su im se Aranitović i Bundović, dok su igrači Mege promašivali trice i Cibona je, nakon pobjede nad Mornarom, vezala dvije pobjede u ABA ligi.

Koliko je Cibona bila razigrana pokazuju i statističke kolone. Od osam igrača koliko ih je danas koristio Sesar, tek Perasović nije uspio biti dvoznamenkast, točnije nije se niti upisao među strijelce.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Budnović s 28 poena, Majcunić je dodao 15, a Mazalin 14.

Kod Mege je 17 poena zabilježio Grbović, a valja spomenuti i kako je Branković imao devet poena, a Rudan šest.

ABA liga, 4. kolo

Subota, 22. listopada

Budućnost – Cedevita Olimpija 80:74

MZT – Studentski centar 92:79

Nedjelja, 23. listopada

Mega – Cibona, 93:100

Split – Igokea, 17.00

Borac – Zadar, 21.00

Ponedjeljak, 24. listopada

Crvena zvezda – FMP, 18.00

Mornar – Partizan, 21.00



Tagovi

CibonaJosip SesarFilip Bundović

Ostale Vijesti