Nakon svih silnih otkaza Pop uvjerio mladog playmakera da se priključi reprezentaciji

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 05.08.19. | 21:38

Prije par mjeseci nitko nije ni pomislio na njega, a sada bi mogao biti glavni razigravač najzanimljivije košarkaške reprezentacije na svijetu.

Ovaj 21-godišnji playmaker prebačen je iz rezervne u prvu postavu košarkaške reprezentacije SAD-a te bi na ovom nadolazećem Svjetskom prvenstvu u Kini trebao imati jednu od važnijih uloga u momčadi.

Ovaj mladić upravo je odigrao svoju drugu sezonu u NBA ligi u kojoj se drastično poboljšao u odnosu na prvu sezonu.

2017. godine izabran je kao peti izbor na NBA draftu od strane Kingsa. Ispred njega izabrana su dva playmakera Markelle Fultz i Lonzo Ball, a sada se može reći kako su Kingsi odlično prošli budući da je De'Aaron učinio puno više od dvojice prethodno navedenih košarkaša u svojoj dosadašnjoj NBA karijeri.

Na tom NBA draftu vidjeli smo još nekoliko fantastičnih igrača, a uz Foxa, još su trojici mladića postala prve violine svojih novih momčadi. Prvo ćemo spomenuti treći pick Jaysona Tatumu koji je odlaskom Irvinga i Horforda postao nositelj igre Bostona, te Laurija Markkanena, krilnom centru iz Finske koji u početku svoje karijere neodoljivo podsjeća na Kristapsa Porzingisa, au ovom je trenutku, uz Zacha LaVinea, prvi igrač Chicago Bullsa.

Ipak, najbolji od svih pokazao se mladić kojeg je kao 13. izbor izabrao Denver, ali je odmah trejdan u Utah Jazz. Jasno, riječ je o fantastičnom beku Donovanu Mitchellu koji će još dugo godina dominirati NBA ligom ukoliko nastavi igrati na način kako je to radio u svoje prve dvije sezone.

Uz gore navedene mladiće valja izdvojiti još i dva krilna centra pred kojima je blistava budućnost, a riječ je o Johnu Collinsu iz Atlante (19.pick) i Kyleu Kuzmi iz Lakersa (27.pick).

Kada pričamo o napretku kojeg je Fox napravio treba reći kako apsolutno svaki dio svoje igre podigao na nivo više, a mnogi očekuju da će u sljedećoj sezoni biti još bolji.

Ono što je također iznimno zanimljivo je popis igrača kojeg Pop vodi sa sobom u Kinu (njemu priključite još i Foxa),

A još zanimljiviji je popis igrač koji se na njemu neće naći radi raznoraznih razloga.


Tagovi

De'Aaron Foxkošarkaška reprezentacija SAD-aGregg Popovich

Ostale Vijesti