KK Dinamo
KK Dinamo

Nakon Šubićevca, Boysi stižu u Draženov dom: Danas se igra majstorica za elitu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 11:22

Obje momčadi ostvarile su prednost domaćeg terena. Danas se igra odlučujuća utakmica za plasman u HT Premijer ligu.

Nakon dvije utakmice finalne serije Prve muške košarkaške lige, rezultat je 1-1 te ćemo danas saznati tko će iduće sezone igrati Premijer ligu, elitni rang hrvatske košarke. KK Dinamo je slavio u prvoj utakmici u KC Dražen Petrović sa 77:62, a Bosco je uzvratio sa 73:56 u Trnskom. Domaćin majstorice je KK Dinamo zbog boljeg omjera i učinka u ranijim dijelovima sezone. Kao što smo naveli, pobjednik današnje utakmice ostvarit će direktni plasman u Premijer ligu, a poraženi iz ovog dvoboja imat će popravni ispit, protiv Sonik Puntamike u razigravanju za elitni rang.

Utakmica počinje u 20 sati.

Ovo će biti osmi susret između ove dvije momčadi u aktualnoj sezoni KK Dinamo je slavio u pet navrata, a Bosco u dva, uključujući i u posljednjoj utakmici koja se prošle subote odigrala u dvorani u Trnskom.

"Nažalost nismo odigrali drugu utakmicu kako smo trebali i Bosco je zasluženo upisao pobjedu te izborio majstoricu. Prvenstveno moramo ponoviti energiju iz prve i sa samog početka druge utakmice, te podići koncentraciju na taktičke detalje i u obrani i u napadu kako bismo danas došli do pobjede", rekao je nakon utakmice trener Purgera Mario Štrljan.

Zanimljivo, Dinamo je oba poraza upisao kada na tribinama nije bilo (previše) Bad Blue Boysa. Prvi put jer se utakmica igrala na dan derbija u Splitu, a drugi put jer je se igrala dan prije Dinamovog gostovanja u Šibeniku, kada je sav fokus Dinamovog navijačkog puka bio na nogometnoj perjanici. Danas, ipak, Dinamovci mogu očekivati priličnu podršku Boysa u Draženovom domu.

"Po tko zna koji put ponovit ću koliko nam znači podrška s tribina i kako nas navijači potiču da pružimo i više od svojih mogućnosti. Danas nam je odlučujuća utakmica sezone i njihova podrška nam je potrebnija nego ikad. Pozivam ih da dođu u najvećem broju dosad, da nas njihova pjesma nosi do pobjede, a mi ćemo dati sve od sebe da na kraju utakmice zajedno proslavimo naslov prvaka", rekao je Štrljan.

Zadovoljan s drugom utakmicom bio je trener Bosca Ivan Tomas.

"Čestitam svojim igračima koji su odigrali pravu mušku utakmicu. Mislim da smo od početka bili dosta čvrsti i angažirani u obrani. To nas je nagradilo ovom pobjedom. Možda nismo bili kvalitetni u napadu, ali bili smo fokusirani i koncentrirani. To nam je donijelo majstoricu u Ciboni".

Utakmica počinje u 20 sati.


Tagovi

KK Dinamo ZagrebDinamo ZagrebBoscoPrva muška ligaPremijer liga

Ostale Vijesti