Ed Szczepanski-USA TODAY Sports
Ed Szczepanski-USA TODAY Sports

Najluđi europski transfer ovog ljeta: Pat Beverley potpisao – i to ne za momčad koja igra Euroligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.07.24. | 21:31

Samoprozvani najbolji obrambeni igrač NBA lige opet će igrati u natjecanju u kojem je bio MVP 2012.godine.

Prije desetak dana pojavile su se prve glasine, ali ispočetka na njih nitko nije obraćao pažnju. Potom se prije par dana počelo o ovom ‘ludom’ transferu pisati i ‘preko bare’, da bi danas, u utorak 16. srpnja, sve postalo službeno – Patrick Beverley novi je igrač Hapoela iz Tel Aviva.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Iskusni playmaker (36), koji je najbolje dane svoje karijere proveo u Rocketsima (2013.-2017.) te Clippersima (2017.-2021.), prošle je sezone igrao za Milwaukee Buckse, a sada se po isteku ugovora odlučio vratiti u Europu gdje je započeo svoje profesionalnu karijeru. Beverley, koji za sebe voli reći da je dugi niz godina bio najbolji obrambeni igrač NBA lige (samo jednom je uvršten u najbolju obrambenu petorku, 2017.), igrat će za momčad iz Tel Aviva koja se natječe u EuroCupu. Hapoel, jasno, nije na razini Maccabija, ali za Beverlyja, nekadašnjeg MVP-a EuroCupa (2012., Spartak St.Petersburg) pripremili su dvogodišnji ugovor težak 4.4 milijuna dolara.

“Ponudili su mi sve što sam tražio, jednostavno nisam mogao odbiti”, kratko je poručio Beverley kojem će društvo u novoj momčadi praviti igrači poput Isha Wainrighta te Johnathana Motleyja.

Hapoelov najveći rival je Maccabi, momčad čije boje nedavno branio Ante Žižić, dok su sada njihove prve violine Jordan Loyd te Wenyen Gabriel.

Prošle sezone je EuroCup osvojio Paris Basketball, momčad predvođena naturaliziranim reprezentativcem Sjeverne Makedonije T. J. Shortsom. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Patrick BeverleyHapoel Tel AvivEuro Cup

Ostale Vijesti