Mršić o izbacivanju Zubčića: Nadam se da će ovo biti dovoljno upozorenje ostatku momčadi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 28.10.15. | 13:28

Cedevita je u potrazi za novim igračem nakon sporazumnog raskida ugovora s Tomislavom Zubčićem.

Trener Cedevite Veljko Mršić je u najavi novog euroligaškog ispita svoje momčadi i sutrašnjeg gostovanja kod Anadolu Efesa samo kratko prokomentirao odluku od izbacivanju Zubčića iz momčadi.

Odlučio sam da ne nastavimo sa Zubčićem. Moja procjena je u ovom trenutku da idemo s ostalim igračima koje imamo“, rekao je strateg Cedevite procjenjujući da se odstranjivanjem Zubčića iz momčadi ostali igrači mogu dodatno mobilizirati.

Zubčić izbačen iz momčadi Cedevite

Sportski direktor hrvatskog prvaka Matej Mamić je u razgovoru za Sportske novosti poručio kako su u potrazi za novim rješenjem, a sa Zubčićem je sporazumno raskinut ugovor.

Moramo definirati detalje ali Zubčić i njegov agent su pristali na raskid. Mi sad na tržištu tražimo novog igrača, 'četvorku' koja širi“.

Sportski direktor je objasnio i razloge zbog kojih je došlo do prekida suradnje. Rastanak je uslijedio nakon četiri uzastopna poraza Cedevite, a prije sutrašnjeg gostovanja u Istanbulu kod Efesa.

Trener je predložio izbacivanje iz momčadi i u klubu smo taj prijedlog prihvatili. Ako trener i igrač ne funkcioniraju, onda nema smisla to forsirati. I ne radi se tu o nekakvom posebnom incidentu, vezalo se više manjih stvari koje su 'prelile čašu'“,rekao je Mamić naglašavajući kako se disciplina iznad svega.

I igrači to moraju shvatiti. Nadam se da će ovo u tome pomoći“.

A prva prilika je već sutra u 19:45 po hrvatskom vremenu kada Cedevita u trećem kolu B skupine Eurolige gostuje kod Anadolu Efesa. Zagrepčani su trenutno u nezgodnoj situaciji. Iza sebe imaju četiri poraza u nizu, po dva u Euroligi i ABA ligi (Olympiakos, Budućnost VOLI, Limoges, Zadar), a turska momčad definitivno nije idealan protivnik za prekid tog crnog niza.

Sigurno neće biti lako, naročito u momentu u kojem jesmo sada, nakon ove serije poraza. I da smo u super stanju, Efes je veliki favorit. Međutim, idemo tamo igrati bolje nego što smo igrali zadnje utakmice. Prije svega obrambeno ostaviti dojam veće energije, bez obzira što ćemo najvjerojatnije imati samo trojicu visokih igrača. Od te trojice dvojica su ispod 21 godine starosti, no očekujem da će ekipa izgledati bolje“, uvjeren je trener Mršić, koji se nada da će promjena i manji potres u svlačionici uroditi plodom.

Inače stalno treniramo dobro. Nije to ono što ja očekujem i želim od svoje ekipe, da bude perfektno, da svatko izađe iz neke komforne zone i da daje puno više, no nadam se da će sad, s tom promjenom koju sam napravio, to biti dovoljno upozorenje ostatku ekipe da moramo ići preko granica ukoliko želimo napredovati“, dodao je Mršić.

Bez obzira što stvari dosad nisu pošle onim tijekom koji se priželjkivao uoči početka sezone, još ništa kaže, nije izgubljeno.

Nema prostora ni vremena biti defetist. Treba raditi iz dana u dan, vjerujemo u ovo i idemo dalje. Očekujem da će već sada biti puno bolje. Normalno je u nekoj sezoni da ima uspona i padova. Vidimo da favoriti gube u svim prvenstvima. Na početku sezone su to normalne stvari, naročito u ekipama koje su nove i koje su imale puno igrača po reprezentacijama. Očekivali smo da bi to već sada trebalo biti na višem i boljem nivou, no ozljeda Žorića nas je dosta poremetila. Bez njega smo izgubili dvije utakmice protiv Limogesa i Zadra. Moramo čekati da se vrati, a ostali igrači u tom periodu moraju dati više. Mlađi igrači će sada imati puno veću šansu i mogu imati puno više samopouzdanja“, izjavio je Mršić.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Veljko MršićMatej MamićAnadolu EfeskošarkaTomislav ZubčićCedevita

Ostale Vijesti