Mršić nakon prve pobjede i čistke u svlačionici: Uspjeli smo se skupiti!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.10.16. | 09:48

Cedevita je sinoć u gostima kod makedonskog MZT-a u Skoplju došla do prve pobjede u Eurokupu ove sezone.

Vrijedno je to slavlje zagrebačke momčadi, ne samo jer je prvo ovosezonsko u Eurokupu, nego je bilo dosta potresa u svlačionici hrvatskog prvaka nakon ne previše blistavog ulaska u sezonu, a sve je kulminiralo nakon dramatičnog poraza od Krke u ABA ligi za vikend. Trojica igrača - David Stockton, Duje Dukan i Scotty Hopson su potjerani iz prve momčadi jer nisu ispunili očekivanja.

Cedevitašima prva pobjeda u Eurokupu uz sjajnu partiju Jacksona

Nakon svih turbulencija koje su se događale zadnjih dana i pritiska da moramo pobijediti jer smo bolji, a došli smo bez trojice igrača koji su u zadnje vrijeme bili u petorci, dečki su se uspjeli skupiti. Stvarno su puno željeli, no ovo je ostavilo traga na njima i prevelika motivacija i želja nije dobra. Dobro je da smo ovo dobili i sada lakše idemo dalje“, rekao je nakon slavlja protiv MZT-a trener Cedevite Veljko Mršić.

Njegovu momčad je predvodio novopridošli Pierre Jackson s 29 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Bila je to odlična Jacksonova utakmica. Mislim da on ima kvalitetu i može biti još bolji. Tek je došao, tri-četiri dana je s nama, puno nam je pomogao i idemo dalje“.

Cedevita nije lako došla do pobjede u Skoplju. Dosta se mučila, posebice u prvom dijelu utakmice.

Bilo je teško radi lošijih predstava prošlih nekoliko utakmica. Znali smo da ovo mora biti utakmica koja će nas vratiti na pravi put. To smo pokušavali napraviti pristupom, no u prvom poluvremenu, koliko god mi to htjeli, lopta nas nije htjela. Promašivali smo jedan na nula zicere, lopte su nam ispadale iz ruke, no vratili smo se u drugom poluvremenu. Nastavili smo raditi i nešto je ušlo“, kazao je krilni centar Cedevite Marko Arapović, koji je ubilježio 13 poena i sedam skokova, dodajući:

To je i put kojim ova ekipa treba ići, da idemo na skok, da gradimo skok, igramo obranu i trčimo u napad. To će donijeti rezultate. Jackson je unio dosta svježine i dosta toga novog. To je ono što nam je trebalo u igri i nadam se da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije“.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

MZTEurokupVeljko MršićMarko Arapović

Ostale Vijesti