Mladi košarkaši za finale protiv Španjolske

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 19.07.14. | 08:00

Mladi hrvatski košarkaši izborili su nastup u polufinalu EP-a koje se igra na Kreti. U sjajnoj su četvrtfinalnoj utakmici naši mladići s 82:68 bili bolji od domaćina Grčke.

Iako su se mnogi bojali da bi suci mogli domaćinima pomoći da uđu u polufinale, naši košarkaši nisu dopustili da utakmica dođe do situacije kada suci mogu nekom odlukom promijeniti ishod utakmice. U prvom poluvremenu Hrvatska je neprestano vodila, no nije ostvarila neku bitnu prednost, a to se ipak dogodilo sredinom treće četvrtine kada je ostvarena prednost od +15 koja se održavala do kraja utakmice.

U našim redovima sjajnu je utakmicu odigrao Filip Bundović s 27 koševa uz šut 9/11, a uz to je dodao i 7 skokova. Zanimljivo je kako Bundović nije do sada igrao zapaženiju ulogu na ovom prvenstvu, ali odlika selekcije koju vodi Damir Milačić je upravo momčadska igra u kojoj svaki put netko drugi iskoči.

Hrvatska će za finale igrati večeras u 21:30 protiv Španjolske, a drugi polufinalni par je Srbija – Turska.

Hrvatska protiv Grčke: Bašić, Marinelli 8k, 5s, 4a, Gulam, Bošnjak 9k, 4s, Demo, Mavra 17k, Brzoja 0k, 5s, Gabrić 8k, 4s, Bundović 27k, 7s, Bačak, Marić, Žganec 13k, 9s, 4a.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti