Mladi košarkaši dobili petu utakmicu u nizu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 16.07.14. | 09:06

Hrvatska košarkaška U20 reprezentacija ubilježila je petu pobjedu zaredom na EP koje se igra na Kreti. U drugoj utakmici drugog kruga naši su košarkaši bili bolji od Francuske rezultatom 63:55.

Hrvatska je prvu značajnu prednost ostvarila u pred kraj druge četvrtine, a na poluvrijeme se otišlo s 12 koševa razlika (34:22). Nakon toga izabranici Damira Milačića su održavali prednost koja u niti jednom trenutku nije pala na ispod 6 razlike te su ostvarili jako bitnu pobjedu za nastavak natjecanja.

Naša se reprezentacija nakon ove utakmice nalazi na drugom mjestu skupine F s omjerom 3:1. Večeras igramo posljednju utakmicu u skupini, a protivnik nam je reprezentacija Poljske koja u tu utakmicu ulazi s omjerom 0:4. Još uvijek nije poznato s koje ćemo pozicije ući u četvrtfinale jer svoj susret još trebaju odigrati Turska i Francuska. Ako pobjedi Turska oni osvajaju prvo mjesto, a mi ćemo biti na drugom mjestu, a ako bude slavila Francuska mogao bi se zatvoriti krug gdje će odlučivati koš razlika.

U drugoj skupini jako je neizvjesno pa se niti ne zna tko će u četvrtfinale. Prije zadnje utakmice Srbija i Litva imaju omjer 3:1, Slovenija i Španjolska 2:2, a domaćin Grčka i Velika Britanija su na 1:3. U posljednjem kolu se susreću Velika Britanija – Španjolska, Slovenija – Grčka te Srbija – Litva.

Hrvatska na utakmici protiv Francuske: Bašić, Marinelli (8k, 6iz), Gulam, Bošnjak (2k), Demo, Mavra (8k, 4s), Brzoja, (4k, 9s), Gabrić (11k), Bundović (10k), Bačak, Marić (15k, 6s), Žganec (5k, 7s)

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti