REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Mercato kod Veljka Mršića: Jedan Hrvat produžio, drugi otišao u Srbiju

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 08:00

Zanimljiv prijelazni rok kod bivšeg izbornika hrvatske reprezentacije

Prijelazni rok u španjolskom prvoligašu Breoganu zasad je vrlo zanimljiv hrvatskoj publici. Klub je to kojeg s trenerske pozicije predvodi Veljko Mršić, a ovih su dana riješili sudbinu dvojice Hrvata iz prošlosezonskog rostera momčadi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski reprezentativac Toni Nakić (25) ostat će i sljedeće godine u najjačoj ligi Europe, nakon što je dogovorio produljenje suradnje s Breoganom. Bit će mu to već treća sezona u klubu, a prethodno je igrao za Cibonu i Šibenku.

U prošloj sezoni u Ligi Endesa, Nakić je imao vrlo dobar učinak te je prosječno postizao 7,3 poena, hvatao 2,8 skokova i dijelio 1,1 asistenciju u 19 utakmica. Manji fond utakmica prouzročen je nezgodnom ozljedom koljena, zbog koje je propustio gotovo pola sezone, no vratio se krajem prosinca.

Za razliku od Nakića, član Breogana u novoj sezoni neće biti Matej Rudan. Ovaj 23-godišnji krilni centar potpisao je za novog ABA-igaša - Spartak iz Subotice. U klubu sa sjevera Srbije slažu izuzetno respektabilnu momčad za premijerni nastup u najjačem regionalnom društvu, a osim Rudana, za njih su potpisala još dva vrlo poznata imena s terena ABA lige - Danilo Nikolić i Stefan Momirov. Uz njih, bekovske pozicije pojačali su Kanađanin Kaza Kajami-Keane te Amerikanac Rasir Bolton.

Rudanu će ovo biti drugi angažman u Srbiji. Naime, prije odlaska u Breogan, dvije sezone igrao je za Megu i tamo je ostvarivao najbolje brojke u karijeri. U drugoj sezoni na abaligaškim je terenima bio na prosjecima od 12.8 poena i 5.5 skokova, dok je u netom završenoj sezoni u Breoganu imao znatno manju ulogu s nešto manje od pet poena i tri skoka. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Veljko MršićVeljko MršićToni NakićMatej Rudan

Ostale Vijesti