Mega Leks u rekordnoj utakmici šokirala Cedevitu u Domu sportova

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.02.15. | 21:06

Košarkaši Cedevite neočekivano su kiksali na domaćem parketu u 23. kolu regionalne ABA lige. U Domu sportova su sa 107:103 stradali od Mega Leksa nakon produžetaka. Ukupno su zabili 210 poena, što je novi rekord u ABA ligi ove sezone.

Ludu utakmicu odigrale su u Zagrebu trećeplasirana i sedmoplasirana momčad regionalne lige. Favorizirana Cedevita je dobro odigrala samo na početku susreta, prvu četvrtinu je dobila sa 21:15 i početkom druge dionice je imala 11 razlike, 26:15, ali tu je stalo.

Mega Leks je puno boljom igrom u nastavku uspjela stići na samo dva poena zaostatka 40:38 i bilo je jasno da nešto ne štima u redovima momčadi Jasmina Repeše. Odmor nije donio potrebno 'buđenje' njegovih momaka. Gosti su serijom 12:12 uspjeli prvi put povesti na utakmici, došli su do 50:42. Prednost su povećali na plus 12 - 68:56. No, proradila je trica kod Cedevite, a junak zagrebačkog sastav bio je Nemanja Gordić, koji je u samoj završnici, sa zvukom sirene utrpao tricu za izjednačenje i na koncu produžetak. Rezultat je nakon regularnog vremena bio 88:88.

U tom produžetku je Mega Leks ponovno stvorila zalihu i na 58.6 sekundi do kraja je vodila nedostižnih 101:95. Na krilima Frana Pilepića koji je zabio pet uzastopnih poena, Cedevita je uspjela još jednom doći u priliku za pobjedu. Kad je Kešelj pogodio jedno slobodno bacanje, Zagrepčani su na 12.4 sekunde do kraja imali loptu i zaostatak od minus dva. No, tek što je prešao sredinu, Pilepić je u kontaktu s protivničkim igračem izgubio loptu. Mega Leks bježi na plus tri i susret je bio riješen. Ukupno je postignuto rekordnih 210 poena. Do sada najviše u nekoj utakmici u ovosezonskoj regionalnoj ligi.

Nemam komentara, izuzev toga da čestitam Mega Leksu na zasluženoj pobjedi i želim im sreću i dalje“, kratak je poslije poraza bio trener Cedevite Jasmin Repeša.

U borbi za što bolju poziciju u playoffu ovaj poraz Cedeviti vrlo teško pada.

Taj poraz dolazi nam u teškom trenutku. Htjeli smo probati uhvatiti drugo mjesto da bi imali prednost domaćeg terena, a sad se moramo boriti da osvojimo treću ili četvrtu poziciju. Danas je trebala biti upisana pobjeda i mislim da je otvaranje utakmice bilo kakvo je trebalo. No, krajem prvog poluvremena je došlo do opuštanja, oni su došli na dva razlike, a onda su preokrenuli na početku drugog poluvremena. Dogodilo nam se već prije da protivnik okrene rezultat. Dosad smo često izvlačili utakmice u egalu, ali danas nismo uspjeli. Nismo ni zaslužili pobjedu jer sretno smo se izvukli Gordićevom tricom do produžetka. Trebali smo u produžetku bolje braniti, ali zabili su nam dosta laganih koševa“, istaknuo je Fran Pilepić, koji je predvodio Cedevitu sa 25 poena i uz šut za tricu 5/9. Zubčić je dodao 17 poena, a Gordić je imao 15 poena i devet asistencija.

Kod Mega Leksa su trojica igrača upisala više od 20 poena. Kešelj je upisao 23 poena i pet skokova, Jokić 21 poen i 12 skokova, a Musli 20 poena i 15 skokova.

Cedevita se s Budućnosti i Partizanom bori za drugo mjesto uoči doigravanja i nakon 23 kola ima omjer pobjeda i poraza 15-8, Budućnost je na 16-6, a Partizan na 15-7, a sedmoplasirana Mega Leks je na omjeru 10-13.

Dodajmo da ostala dva hrvatska predstavnika svoje utakmice 23. kola igraju sutra i u ponedjeljak. Zadar sutra gostuje kod Krke, a Cibona u ponedjeljak kod Metalca.

(Foto: KK Cedevita)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Mega LeksCedevitaABA liga

Ostale Vijesti