Marko Popović postao sportski direktor euroligaša

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 03.12.19. | 14:17

Novi izazov za jednog od najsrčanijih hrvatskih igrača.

Marko Popović, nakon što je kratko uživao u igračkoj mirovini u Španjolskoj, pred sobom ima novi izazov u najdražem mu sportu.

Naime, kako prenosi portal Basketball.hr, zadarska i hrvatska košarkaška legenda postaje novi sportski direktor Zenita iz St. Petersburga. Bogati je to ruski klub, koji je preko pozivnice osigurao sudjelovanje u najjačem klupskom košarkaškom natjecanju Starog kontinenta.

„Sve je dogovoreno. Čekao sam vizu, a već sutra krećem za Rusiju gdje ćemo sve potvrditi. Sve što mogu u ovom trenutku reći jest da je to veliki izazov za mene.“

Kao idealnog kandidata Rusi ga vide iz nekoliko razloga. Zna ruski s obzirom da je u toj zemlji neko vrijeme zarađivao igrački kruh, ima renome u europskim košarkaškim krugovima, a igrao je u nekoliko košarkaških sila na kontinentu poput Španjolske, Turske, Rusije i Litve, te dolazi iz podneblja koje je nepresušan bazen košarkaškog talenta.

Krajem prošle sezone se sa 37 godina oprostio od aktivnog igranja košarke, a u svom zadnjem klubu Fuenlabradi stekao je status legende, s obzirom da je u njegovoj dvorani umirovljen njegov i dres Velimira Perasovića.

Već je ranije najavljivao kako mu je cilj ostati u košarci, a ovaj potez označava početak sličnog košarkaškog puta onom Nikole Vujčića nakon prestanka igračke karijere.

(foto: Pixsell)

 

 

 

 

 


Tagovi

Marko Popovićdomaća košarkaZenitEuroligaFuenlabrada

Ostale Vijesti