Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Mario Hezonja ima novi klub?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.07.21. | 15:39

Odbio je PAO i njihovih dva milijuna eura, zatim je postao slobodan igrač, ali, izgleda, ne zadugo…

„Duboko sam razočaran i slomljena srca“, napisao je Mario Hezonja danas na svojem Twitter profilu nakon što je postalo poznato da neće nastaviti karijeru u klubu za kojeg navija od malena, grčkom Panathinaikosu.

Kad je došao u Atenu, dočekan je na kao nitko prije. Usprkos pandemiji, nevjerojatnim restrikcijama, Grci, barem kad je riječ o sportu, za sve to ne mare. Pokazali su to i na primjeru hrvatskog košarkaša, a snimke njegovog dočeka otišle su sve do NBA lige.

Tamošnji analitičari zapitali su se – je li Herzonja nepravedno ostao bez angažmana u najboljoj ligi svijeta? Istina, možda nije napravio sve ono što se očekuje od nekoga tko na NBA draftu bude izabran kao peti izbor prve runde, ali ne može se ni reći da je bio katastrofalan.

Zamjerale su mu se dvije stvari – obrana i neposlušnost. Radna etika nikada, jer on i danas djeluje kao netko tko bez većih problema može odraditi 48 minuta u NBA ligi, ali činjenica da je puno protivničkih napada išlo baš preko njega i da u napadu nerijetko nije baš u potpunosti napravio ono što je trener od njega tražio pokazale su se kobnima.

Igrao je solidno u Magicu, a najbolje svoje partije u NBA ligi pružao je u MSG-u. Godinu dana nosio je dres Knicksa, a baš je tamo odigrao i svoje najbolje utakmice u NBA ligi.

U porazu od Rocketsa pred sam kraj regularne sezone 18/19. ostvario je svoj jedini triple-double učinak. Skupio je 16 poena, 16 skokova i 11 asistencija, a posljednji hrvatski košarkaš kojem je to pošlo za rukom bio je Toni Kukoč.

Hezonja je kasnije otišao u Portland, i tamo je odigrao neke solidne partije, ali je u konačnici prvo trejdan u Memphis koji ga je mjesec dana kasnije i otpustio.

Nakon što je tri mjeseca bio slobodan igrač, vidio je kako poziv neke momčadi iz NBA lige ipak neće stići na njegovu adresu, a to ga je ponukalo da se vrati u Europu. Obukao je dres Panathinaikosa, kluba za kojeg navija i čije je navijače često nazivao najboljima na svijetu.

Gate 13 sve je to pratio, a kad je on postao 'njihov', dočekali su ga kao kralja. Jednako tako, Hezonja im je za sve to vratio na parketu, odmah po dolasku postao je najbolji igrač PAO-a, a posljednjih mjeseci pisalo se i o tome kako bi ga u svoje redove voljela vratiti Barcelona, klub iz kojeg je i otišao u NBA ligu.

Ipak, to se neće dogoditi, jer prema zasad nepotvrđenim informacijama, on će karijeru nastaviti u ruskom UNICS Kazanu.

Ti natpisi još uvijek nisu dobili službenu potvrdu, a jedino što je sad sigurno poznato je da Hezonja neće nastaviti suradnju s grčkim velikanom budući da je odbio njihov ugovor od dva milijuna eura za dvije sezone.

Inače, za UNISC igraju Nate Walters i Isaiah Canaan, a klub je prošlu sezonu završio na trećem mjestu VTB lige iza Zenita i Lokomotiva. Vjerojatnim dolaskom Hezonje mnoge bi se stvari mogle promijeniti u momčadi, ali za očekivati je da će hrvatski košarkaš potpisati jednogodišnji ugovor budući da je njegova želja i dalje dokazati se u NBA ligi.

Svi pamte njegovu blokadu nad ponajboljim igračem svih vremena, LeBronom Jamesom, kojom je osigurao svojoj tadašnjoj momčadi pobjedu nad Lakersima, a Hezonja očito nije sretan da bude netko koga će se pamtiti samo po jednoj blokadi nad 'Kingom' već su njegove ambicije puno veće.


Tagovi

Mario HezonjaPanathinaikosUnicsUnics KazanVTB ligaEuroliga

Ostale Vijesti