Marin Rozić završio karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.04.20. | 12:06

Obustava sportskih događaja ubrzala je neke odluke.

1. travanj na domaćoj koašrkaškoj sceni bio je idealan za posumnjati da se radi o uobičajenoj nisci šala karakterističnih za taj datum.

Najprije je iz redova nacionalnog prvaka Cibone lansirana vijest kako su svoje administrativne zaposlenike poslali na burzu radi nemogućnosti isplate plaća, što je još više produbilo agoniju ionako desetkovanih financija zagrebačkog kluba zadnjih godina.

Potom je u rano poslijepodne stigla vijest iz HKS-a kako se poništavaju sva klupska natjecanja za ovu sezonu, ona ostaju bez pobjednika, a lige će naredne sezone imati iste sudionike, odnosno neće biti promoviranih niti relegiranih.

Sukladno tim događajima, kapetan Vukova Marin Rozić obznanio je da završava karijeru. Odluka je to koja se ionako očekivala nakon kraja sezone, barem prema upućenijima, a ovim scenarijem dosegnuti su uvjeti da 37-godišnji krilni igrač svoju odluku medijima prezentira već sad.

Za 24 sata rekao je:

„Što je tu je, sigurno da sam zamišljao drukčiji kraj. Ovo su mjere koje su se zbog korone morale poduzeti. Nadam se da će se Ivan Velić vratiti na klupu kad ovo sve prođe. Mislim da je takav i dogovor, da se svi vrate kad se sve normalizira. S plaćama nismo imali velikih problema u zadnje vrijeme, možda smo tek mjesec u zaostatku. Svima će se isplatiti plaće za odigrane mjesece, a igrači neće imati primanja do početka nove sezone. inače košarkaš ne prima plaću za srpanj i kolovoz kad nema sezone, ugovor je na 10 mjeseci.“

U klubu je od 2004. godine, s njim je osvojio sedam državnih naslova, dva Kupa Krešimira Ćosića te jedan ABA naslov, onaj legendarni u Beogradu 2014. Uz to je nastupio s reprezentacijom na dva Eurobasketa 2007. i 2009., a zadnji put je u nacionalnom dresu nastupio 2018. u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pod vodstvom tadašnjeg izbornika Dražena Anzulovića.

Mnogi predviđaju da je Roziću namijenjeno mjesto sportskog direktora jednom kad kriza prođe i klub se vrati na noge.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marin RozićkoronavirusCibonaHKShrvatska košarka

Ostale Vijesti