Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Luka Božić debitirao u najjačoj europskoj ligi i odigrao jako dobro

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 15:56

Dvostruki uzastopni MVP ABA lige predstavio se navijačima na Pirenejskom poluotoku

Hrvatski košarkaš Luka Božić (28) prešao je tijekom ljeta iz hrvatskog prvaka Zadra u Valenciju s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali u novoj sezoni neće zaigrati za klub koji je ispao u četvrtfinalu doigravanja španjolskog prvenstva. Novi trener Valencije Pedro Martinez poručio je kako se Božić ne uklapa u njegovu viziju igre te je hrvatsko krilo nastavilo karijeru na posudbi u Lleidi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Riječ je o klubu osnovanom prije 12 godina. Najveći uspjeh ostvarili su u prošloj sezoni, kada su se kao drugoplasirana momčad druge lige plasirali u elitni razred španjolske klupske košarke, odnosno ACB ligu.

Upravo dans imali su premijeru u najvišem razredu španjolske klupske košarke, a nastupio je i Luka Božić. Iako nije krenuo u startnoj petorci, Božić je na parketu proveo nešto manje od 25 minuta, a njegova Lleida poražena je na gostovanju kod Zaragoze. Domaćin je slavio nakon produžetaka sa 101-91, a Božić je ubacio 11 poena, uzeo pet skokova i podijelio sedam asistencija uz šut od vrlo dobrih 5/8 iz igre.

Božić je prošle i pretprošle sezone igrajući za Zadar bio proglašen najboljim (MVP) igračem regionalne ABA lige. Prošlu sezonu završio je sa 19,8 koševa te 7,8 skokova i 6,3 asistencija po susretu.

Tijekom seniorske karijere, Božić je igrao i za Zagreb, Budućnost te Široki Brijeg, a niti ovoga ljeta nije sudjelovao u akciji hrvatske reprezentacije koja je sudjelovala na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Pireju. Na nekoliko posljednjih poziva izbornika Josipa Sesara odgovorio je otkazom, često i uz tragikomične isprike. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

ACB ligaLuka Božić

Ostale Vijesti