Loš vikend: Cedevita izgubila kod Krke

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.01.17. | 23:01

Loš dan za hrvatske predstavnike u ABA ligi.

Nakon Zadra, koji je izgubio u gostima kod Mega Leksa, loš dan za hrvatske klubove u regionalnoj ABA ligi zaokružila je i Cedevita. Hrvatski prvaci poraženi su na gostovanju kod Krke u Novom Mestu sa 90:86.  Zagrepčani su od slovenske momčadi izgubili i kod kuće u prvom dijelu sezone sa 83:82.

Cedevita je u desetoj minuti utakmice imala vodstvo 27:17, no Krka je potom napravila sjajnu seriju 23-1. Na veliki odmor Zagrepčani su otišli sa šest poena zaostatka, a na kraju treće četvrtine Krka je vodila 76:60.

Cedevita se uspjela vratiti i u 37. minuti izjednačiti na 81:81, no Matic Rebec je potom zabio važnu tricu za Krku. John Shurna i Luka Babić su šuteve za tri poena promašili, a Žiga Dimec je potom pogodio jedno od dva slobodna bacanja za +4 domaćina.

Kod Cedevite je Ryan Boatright upisao 22 poena, tri skoka i četiri asistencije. Babić je ubilježio 13 poena, šest skokova i šest asistencija, a Miro Bilan 12 poena i sedam skokova.

Kod Krke je Marko Luković ubilježio 24 poena i sedam skokova, Rebec je upisao 17 poena i devet asistencija, a Ronald Lee Curry 15 poena i četiri asistencije.

Cedeviti je ovo šesti poraz ove sezone kojim je pala na treću poziciju ABA lige, ispred je s dva boda Partizan, a šest više ima vodeća Crvena zvezda.

S obzirom da su jučer svladani i kod Splita, aktualni prvaci Hrvatske tako su ovaj vikend završili s dva poraza.

ABA liga, 19. kolo:

Krka – Cedevita 90:86

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ostale Vijesti