Litva bolja od Hrvatske, Grčka i BiH nas poslale u borbu za opstanak

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.07.15. | 22:12

Hrvatska U18 košarkaška reprezentacija upisala je i drugi poraz na Europskom prvenstvu u Grčkoj.

U posljednjem kolu uvodne grupe, bolja od Hrvatske bila je Litva koja je pobijedila rezultatom 72:66. Dobro su naši košarkaši ušli u utakmicu, nakon prve četvrtine vodili sa šest koševa prednosti, ali Litva je lagano stizala tu prednost. Većinu drugog dijela su vodili, ali su veću prednost stekli tek u drugom dijelu posljednje četvrtine te su tako upisali i treću pobjedu.

Opet je najbolji u našoj reprezentaciji bio Ivica Zubac. Iako je imao nešto slabiji šut (6/18), ubacio je 17 koševa, uhvatio 11 skokova te imao 4 asistencije i 7 blokada. I Domagoj Vrkić je ubacio 17 koševa te imao 6 skokova, a Bruno Skokna je utakmicu završio s 11 koševa te po 5 skokova i asistencija.

Plasman u drugi krug ovisio je o rezultatu utakmice između Grčke i Bosne i Hercegovine. Nama je za prolazak bila potrebna pobjeda domaćina, a na ulasku u posljednju četvrtinu te utakmice izgledalo je dobro po nas. Grčka je imala 7 koševa razlike, ali su reprezentativci BiH tada krenuli smanjivati razliku i na kraju napravili preokret. Zanimljivo je da je konačnih 60:59 za BiH postavljeno tri minute prije kraja utakmice, a nakon toga se rezultat više nije mijenjao.

Litva je s tri pobjede osvojila prvo mjesto u našoj skupini. Hrvatska, Grčka i BiH imaju po jednu pobjedu i dva poraza, ali naša reprezentacija ima najgoru koš razliku zbog debakla kojeg smo doživjeli protiv Grčke. Izbornika Darka Kuncu i njegov igrače sada čeka borba za opstanak u Diviziji A Europskog U18 prvenstva.

(Foto: Fiba.com)


Tagovi

Domagoj VrkićIvica Zubaceuropsko u18 prvenstvo u košarciHrvatska u18 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti