Latvija prvi četvrtfinalist Eurobasketa, Slovenija ispala!

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 12.09.15. | 14:03

Saznali smo prvog sudionika četvrtfinala Eurobasketa.

To je Latvija, koja je u prvoj utakmici nokaut faze, odnosno osmine finala Europsko prvenstva košarkaša u Lilleu svladala trećeplasiranu reprezentaciju naše C skupine Sloveniju 73:66.

Prva dionica igre završena je s izjednačenih 20:20, drugu četvrtinu dobila je Latvija s 22:20, a treću s 13:12. Susret je u konačnici prelomljen u zadnjoj dionici u kojoj su Latvijci bili uspješniji sa 18:14. Odvojili su se četiri minuta prije kraja serijom 8:0 na plus deset, 67:57 i prednost su sačuvali do kraja, iako je Slovenija zaprijetila dolaskom na 69:65, ali nije mogla do preokreta.

Najučinkovitiji u redovima Latvije bio je Janis Strelnieks sa 17 poena, a dvoznamenkasti je s 12 koševa bio i Kaspars Beržinš. Kod poraženih je Zoran Dragić ubacio 17 koševa.

Latvija, koja je prvu fazu natjecanja završila na drugom mjestu skupine D, će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz susreta Francuske i Turske.

Preostali dvoboji osmine finala na rasporedu su danas i sutra. Danas još igraju Grčka i Belgija, Španjolska i Poljska te Francuska i Turska.

Hrvatska košarkaška reprezentacija, podsjetimo, svoj dvoboj s Češkom igra sutra u podne.

(Foto: eurobasket2015.org/FIBA)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Eurobasket 2015Eurobasketlatvijska košarkaška reprezentacijaSlovenska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti