Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Kvarner u produžetku do slavlja u Dubrovniku

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 13.10.24. | 22:47

Paolo Marinelli je sa 33 poena bio junak pobjedničke momčadi

Košarkaši riječkog Kvarnera 2010 pobijedili su domaći Dubrovnik sa 81-76 u utakmici 3. kola domaćeg prvenstva, a do pobjede su došli u dodatnih pet minuta, jer je nakon osnovnih 40 minuta rezultat bio 67-67.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Paolo Marinelli je sa 33 poena bio junak pobjedničke momčadi, a Marijan Čakarun je ubacio 15 poena. Strijelce Dubrovnika predvodili su Petar Dubelj sa 19 poena i Eyassu Worku sa 15.

Dubrovnik je bio na putu prema prvoj pobjedi u ovoj sezoni, kad je Eyassu Worku pogodio tricu za 67-62 dvije minute prije kraja dvoboja, ali je momčad pod vodstvom Ivana Perinčića ostala bez ubačaja do isteka 40. minute. Riječane je na tri koša zaostatka doveo Marijan Čakarun pogodivši dva slobodna bacanja, a 34 sekunde prije kraja Paolo Marinelli je pogodio tricu.

Dubrovnik je na početku produžetka poveo sa 73-70, ali je momčad Ante Nazora u dvije i pol minute napravila 7-0. Petar Dubelj je tricom smanjio zaostatak domaćih na samo jedan poen (76-77), 34 sekunde prije kraja produžetka. No, do kraja su gosti pogodili sva četiri slobodna bacanja, a domaći promašili tri pokušaja za tricu pa je Kvarner došao do druge pobjede u ovoj sezoni i s učinkom 2-1 privremeno došao do drugog mjesta.

Isti učinak imaju Dinamo Zagreb i Cibona, a u prva dva kola su po dvije pobjede ostvarili Zadar, Split i Cedevita Junior. Dubrovnik i Vrijednosnice Osijek jedini su klubovi bez pobjede (0-3).

U ponedjeljak su na rasporedu dva posljednja dvoboja 3. kola. U derbiju Cedevita Junior dočekuje Split u zagrebačkom Domu sportova (19.00 sati), a Zadar je domaćin Dubravi (20.00).

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(Hina)


Tagovi

Premijer liga košarkašaKK KvarnerKK Dubrovnik

Ostale Vijesti