„Kuzma nije nikakva zvijezda“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 12:09

Naš respekt svakom medijskom radniku koji se suprotstavi propagandi u sportu.

Krilni igrač Los Angeles Lakersa, 24-godišnji Kyle Kuzma, jedno je od spominjanijih imena u trade glasinama ove zime.

Iz redova samih operativaca najpopularnije NBA momčadi stigle su informacije kako ne bi imali ništa protiv zamjenu u kojoj bi dobili na širini rostera i njenim dijelovima koji bi ga dodatno unaprijedili.

Za te potrebe spremni su ponuditi upravo Kuzmu, igrača na kojeg se često referira kao na ''zvijezdu Lakersa''. No ESPN-ov priznati sportski novinar Zach Lowe ne slaže se s tom klasifikacijom, što je i dao do znanja u svom podcastu.

„Mediji guraju priču kao da se radi o All-Star igraču. Čitam članke o Kuzmi naslovljene 'Gdje će završiti zvijezda Lakersa'. Ako je Kyle Kuzma zvijezda, što je Khris Middleton? Hall-of-famer? Je li Devin Booker najveći svih vremena?“, počeo je.

„Saberimo se. Ovakve stvari izluđuju navijače ostalih klubova. Drugi igrači, poput Devontea Grahama koji to više zaslužuju, nisu ni blizu tako medijski pokriveni. I onda pišu da bi Kingsi trebali ponuditi Bogdana Bogdanovića i još nešto za Kuzmu!? Bogdan je sâm bolji od Kuzme! Na to čak ne bi ni Kingsi nasjeli.“, bijesnio je Lowe.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 100.680%;"><iframe src="https://streamable.com/s/6na08/agmkyp" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Mnogi potpisuju ove riječi u dubokom uvjerenju kako je Kuzma napuhana zvijezda, te više produkt PR-a Lakersa, njihovih navijača, a pomalo i cijele lige, nego što je stvarna druga ili treća opcija sastava koji bi bio kandidat za naslov.

U tradeu za Anthonyja Davisa Lakersi su dali puno, a jedini koji je bio zaštićen od prošlogodišnje plejade mladih igrača bio je upravo Kuzma. Prateći strahovit napredak Brandona Ingrama u dresu New Orleans Pelicansa, postavlja se pitanje je li Rob Pelinka pogriješio u slaganju paketa za AD-a.

Gdje će, i hoće li Kuzma završiti u nekom drugom dresu, saznat ćemo uskoro. Vjerojatno već nakon srijede, kad se očekuje vrhunac trade aktivnosti…

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Kyle KuzmaNBANBA tradeoviLos Angeles Lakers

Ostale Vijesti