Kreće EP za U18 košarkaše - iako jako oslabljena, Hrvatska puna optimizma

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 23.07.15. | 15:32

Nakon srebrnih U19 košarkaša i onih godinu dana starijih koji su na EP-u ispali iz Divizije A, danas sa svojim natjecanjem kreću U18 reprezentativci.

Hrvatska pod vodstvom izbornika Darka Kunca nastupa na Europskom prvenstvu u Grčkoj, a početkom ljeta glasili smo kao apsolutni favoriti ovog natjecanja. No, iz reprezentacije su redom otpadali Lovro Mazalin, Ante Žižić, Dragan Bender i Nik Slavica te su se očekivanja ipak smanjila. No, optimizam nije nestao.

„Mi idemo po najveći plasman bez obzira na izostanke. Ovo je sjajna generacija i svi su odlično odradili pripreme pa mi je najteže bilo izabrati kojih će 12 ići u Grčku, a koji ostaju u Hrvatskoj“, rekao je Kunce.

Na kraju će Hrvatsku predstavljati Roko Badžim (Šibenik), Lovro Buljević (Cibona), Mateo Čolak (Široki), Petar Dubelj (Dubrovnik), Mate Kalajžić (Split), Franko Kalpić (Kvarner 2010), Krešimir Ljubičić (Rudeš), Karlo Mikšić (Cedevita), Domagoj Proleta (Real Madrid), Bruno Skokna (Cibona), Domagoj Vrkić (Zadar), Ivica Zubac (Cibona).

U ovakvoj konkurenciji glavni igrač bi trebao biti Zubac, a njemu će morati pomoći Badžim, Skokna, Vrkić i Mikšić.

Prvu utakmicu Hrvatska igra večeras protiv domaćina Grčke u 20:15. S nama su u skupini i Bosna i Hercegovina te Litva, a sustav natjecanja je takav da u sljedeći krug prolaze tri najbolje momčadi iz skupine.

(Foto: fiba.com)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Hrvatska u18 košarkaška reprezentacijaeuropsko u18 prvenstvo u košarci

Ostale Vijesti