Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Krasić: "Iznenadio me Vulićev odlazak, ostavio je momčad u dobrom stanju. Split? Bolji su u odnosu na susret na Gripama"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 08:00

Vukovi od 18 sati dočekuju Žute u Draženovom domu

I više nego korektni ovosezonski rezultati Cibone nisu mogli zamaskirati dubioznu financijsku situaciju kuba koji i dalje čeka na novac koji vrhuška obećava mjesecima. Znana je stvar da u domaćoj ligi Vukovi imaju pravo igrati tek s petoricom seniora, zbog neisplate plaća za lanjsku sezonu, a tek su u ABA ligi na raspolaganju i ovoljetne prinove. U takvom ambijentu je morao raditi Jakša Vulić koji je u Premijer ligi dogurao do omjera 9-2, a u regionalnoj do 3-7.

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poplavilo je Vuliću rame od silnog tapšanja, a naslušao se i pohvalnih komentara bez popratnih financija, pa je odlučio mahnuti na pozdrav i zahvaliti se na prilici. Cibonu će tako na večerašnjoj utakmici voditi Bariša Krasić, a ime novog trenera još nije poznato. Zbog svega toga momčad Slavena Rimca je favorit večeras pod Tornjem (18 sati) u okviru 11. kola ABA lige.

„Mogu reći da me iznenadio odlazak Jakše, i iskoristio bih ovu priliku da mu zahvalim na suradnji u protekla četiri mjeseca. Imali smo jako dobar odnos i mislim da je napravio odličan posao. Ostavlja momčad u dobrom stanju te na dobrim pozicijama u domaćem prvenstvu i u regionalnoj ligi. Mi nemamo previše vremena okretati se unatrag, moramo gledati prema Splitu jer to je jako bitna utakmica za nas“, rekao je Krasić u najavi utakmice.  

Obje momčadi trenutno se nalaze naistom omjeru od tri pobjede i sedam poraza, a ovo će im biti prvi međusobni susret ove sezone u sklopu regionalnog natjecanja. Igrali su, međutim, u domaćem prvenstvu u utakmici odigranoj koncem listopada na Gripama koja je pripala Ciboni rezultatom 57-63.

„Tu nema previše nepoznanica, prije nešto više od mjesec dana smo već igrali s njima u Splitu, a gdje smo ih pobijedili. Međutim, oni su od tada napravili određene promjene u momčadi, došli su Sullivan i Shorter koji im donose kvalitetu više. Tu su još i naši reprezentativci Ljubičić, Gnjidić, Perković i Runjić tako da ih cijenimo i maksimalno poštujemo. Opet, mi smo svjesni svoje kvalitete, svojih sposobnosti, vjerujemo u sebe i sigurno ćemo napraviti sve da u toj utakmici dođemo do pobjede“, osvrnuo se gospodin Krasić na utakmicu.

Utakmicu je iz redova Cibone još najavio i kapetan Krešimir Radovčić, istaknuo je kako shvaća da momčad očekuje zahtjevna utakmica koja će značiti puno za mirniju završnicu prvog dijela sezone u regionalnom natjecanju.

„Split igra dosta bolje u nekoliko zadnjih utakmica jer su dobili ekstra kvalitetu sa Shorterom i Sullivanom. Bit će teška utakmica, pogotovo jer smo imali naporan ritam i probleme s ozljedama. Nije lagano sigurno, ali mi ćemo izaći na parket i dati sve od sebe da upišemo pobjedu kod kuće“, rekao je Radovčić.




Tagovi

CibonaBariša KrasićKK SplitJakša VulićABA liga

Ostale Vijesti