Konačno dobre košarkaške vijesti: Prvi hrvatski MVP kola u ovoj sezoni ABA lige

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.11.19. | 14:36

Napokon smo i to dočekali.

Kako je krenula sezona u ABA ligi, bio je zicer da će se Cibona i Zadar boriti za izbjegavanje zadnjeg mjesta na ljestvici. Poslije šest kola, Zadar je imao svih šest poraza, Cibona jednu pobjedu i to u međusobnom ogledu baš protiv kluba s Višnjika

No, prošlog se tjedna krvna slika naših predstavnika malo popravila. Zadar je nakon sedam poraza na startu iznenađujuće slavio kod kuće protiv nedavno formirane Cedevite Olimpije. I to kako - briljantnom šuterskom večeri zabili su 15 trica naspram tri gostujuće, što je na koncu donijelo nestvarnu pobjedu od 38 poena razlike - 101:63, čime su Dalmatinci konačno naznačili bolje dane. Ujedno su drastično popravili koš-razliku, pa su sada iza njih čak dvije momčadi - Igokea i Mega.  

No, tu nije bio kraj dobrim vijestima za hrvatske klubove - dapače. Vukovi s Tuškanca prvo su u ponedjeljak zaključili sedmo kolo domaćom pobjedom protiv Krke, da bi za vikend upisali vrlo vrijednu pobjedu u Beogradu kod Mega Bemaxa. Cibona je time došla do omjera od tri pobjede i pet poraza, čime su se popeli na 9. mjesto.

Do pobjede protiv Mege vodio ih je fantastični Filip Bundović s 26 poena, devet skokova te sedam iznuženih prekršaja. Za to je potrošio samo 13 lopti, a na koncu je zaradio valorizaciju od 34 poena. To mu je donijelo titulu MVP-a 8. kola, pošto su s valorizacijom od 31 poena iza njega ostali Luka Lapornik i Marko Jagodić-Kuridža.

Ovo je prvi puta u sezoni da je neki hrvatski igrač ili igrač iz hrvatskog kluba proglašen za MVP-a kola. Nadamo se da će ovakvih vijesti biti puno više u nastavku sezone, što bi ujedno značilo i popravak stanja na ljestvici u korist Cibone i Zadra. 

(foto: Pixsell)


Tagovi

ABA ligaFilip Bundović

Ostale Vijesti