Konačno dobre košarkaške vijesti: Mladi Hrvat eksplodirao u Eurokupu

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 11.10.18. | 12:21

Naši košarkaši bili su u prilično boljim izdanjima nego u prvom kolu.

Filip Krušlin bio je jedan od boljih pojedinaca na terenu s 11 poena te po dva skoka i asistencije uz 4/7 šut iz igre. Ivan Ramljak dao je toliko potreban impuls s klupe, za 16 minuta zabilježo je 2 poena i 5 skokova, od čega su posebno vrijedna tri napadačka. Karlo Žganec nije ulazio u igru, dok Toni Perković zbog ozljede nije bio u sastavu. U dresu Albe nastupio je mladi centar Krešimir Nikić, a za tri minute ubacio je 2 poena uz jedan skok.

Priča dana je fantastični Marko Arapović. Tešku kalvariju s ozljedom koljena prošao je ovaj 22-godišnji igrač. Pauza od godinu dana usporila je njegov razvoj, ugovor s Cedevitom mu je završio, stoga je sreću potražio u Galatasarayu. Jučer je njegova nova momčad gostovala kod Ulma, poražena je 103:92 tek nakon dva produžetka. Za 32 minute na parketu, Arapović je zabio 20 poena uz odličnih 7/10 iz igre, čemu je dodao 6 skokova i 5 iznuđenih prekršaja. Učinak je jedino pokvario lošim izvođenjem slobodnih bacanja, svega 3/8.

Miro Bilan pružio je još jednu solidnu partiju u 75:61 pobjedi njegovog Asvela protiv Trenta. Iskusni centar za nešto manje od 20 minuta ubacio je 8 poena, a imao je i 4 skoka, 3 asista, ali je zbog pet prekršaja napustio igru.

Crnogorski Mornar šokirao je Fiat Torino u gostima, pobjedivši favorizirane Talijane s 84:80. U dresu Mornara igra i Zagrebčanin Marin Mornar, a on je za 13 minuta postigao 5 poena uz savršen šut 2/2 za dvicu, te 1/1 slobodna bacanja, čemu je dodao i 4 skoka.

Kada sve sagledamo, u odnosu na blijedo prvo kolo gdje je samo Miro Bilan ostvario nekakav trag, jučerašnji je dan bio daleko bolji za hrvatske košarkaše u Eurokupu. Podsjetimo, u posljednja dva kvalifikacijska ciklusa za Svjetsko prvenstvo, reprezentacija će moći računati na ove igrače, tako da dobra forma Krušlina, Bilana, Ramljaka svakako veseli. Nadamo se da Arapović neće ostati samo na jednom bljesku, već će ovakve partije postati standard. Time bi reprezentacija dobila doista veliko, a pomalo i neočekivano pojačanje za posljednje četiri utakmice.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

košarkaMarko ArapovićEurokupKK GalatasarayAlba Berlin

Ostale Vijesti