foto: Slavko Midzor/PIXSELL
foto: Slavko Midzor/PIXSELL

KK Gorica zbog koronavirusa otkazala turnir ABA 2 lige

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 10.11.20. | 14:14

Trenutno nije poznato hoće li momčad Josipa Sesara dobiti priliku naknadno se uključiti ili će utakmice biti registrirane porazom hrvatske ekipe.

Košarkaški klub Gorica otkazao je nastup na prvom od tri turnira regionalne košarkaške ABA 2 lige zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus u svojim redovima.

"Unatoč velikoj želji i iščekivanju prvog međunarodnog iskoraka našeg kluba, zbog nemogućnosti odlaska na mjesto održavanja turnira ABA 2 lige, prisiljeni smo otkazati prve četiri utakmice na Zlatiboru. Vjerujemo da ćemo se u nastavku sezone uspješno boriti za što bolje pozicije i napredak našeg kluba i igrača u međunarodnom okruženju. Prepoznajemo trud i ulaganja ABA lige i svih klubova kako suorganizatora tako i svih sudionika i veselimo se uskoro susretu na sljedećem turniru," priopćili su iz kluba.

Vodstvo lige danas je i službeno potvrdilo ovu vijest te objasnilo razloge ne igranja hrvatske momčadi.

"U skladu s sigurnosnim protokolom ABA League 2 Covid-19, sve ekipe koje su sudjelovale na turniru regularne sezone na Zlatiboru prošle su Covid-19 testiranja. Kako se ispostavilo, Gorica je zabilježila nekoliko pozitivnih igrača u svojoj momčadi, što znači da nisu mogli putovati na mjesto prvog od tri turnira redovne sezone u drugoligaškom prvenstvu ABA lige," poručili su iz vodstva lige.

U 'balonu' u Srbiji Goričani su trebali odigrati četiri utakmice, protiv Širokog, banjalučkog Borca, slovenskog Heliosa i Slobode iz Užica.

U ovom trenutku još nije poznato hoće li momčad Josipa Sesara dobiti priliku naknadnog odigravanja utakmica ili će one biti registrirane porazom hrvatskog sastava.


Tagovi

ABA 2Josip SesarKK Gorica

Ostale Vijesti