Gregory Fisher-Imagn Images
Gregory Fisher-Imagn Images

Kapetan Njemačke: „Nema šanse da igram za Bayern, zna se koja je moja momčad“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.10.24. | 13:53

Za 31-godišnjaka postoji samo jedan njemački klub u koji se želi vratiti

Kapetan njemačke košarkaške reprezentacije Dennis Schröder rekao je da igranje u minhenskom Bayernu nakon što napusti NBA ligu ne predstavlja opciju za njega.

„Nema šanse“, rekao je 31-godišnji igrač Brooklyn Netsa za mrežni portal ran.de u intervjuu objavljenom u utorak.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

„Braunschweig je moja momčad i kada dođem u Njemačku, igrat ću samo za Braunschweig. Neću igrati ni za jedan drugi klub“, objasnio je.

Povratak u dres Braunschweiga, u kojem je Schröder i dioničar, nalazi se na njegovom popisu želja.

„Definitivno se moram vratiti u Braunschweig. Tu sam počeo. To bi klub učinilo veći. Želimo doći do vrha u Europi. I Bayern je bio na početku, a sad je jako visoko. Gledam Bayern - nogomet i košarku - kako oni rade. Naravno da želim u to unijeti i NBA štih“, rekao je MVP Svjetskog prvenstva 2023. na kojem je Njemačka iznenađujuće osvojila zlatnu medalju.

Nakon ovogodišnjeg olimpijskog turnira u Parizu kormilo reprezentacije napustio je izbornik Gordon Herbert, koji je preuzeo vođenje euroligaša Bayerna, a na njegovo je mjesto došao Španjolac Alex Mumbrú.

Schröder se nada da će ova generacija još neko vrijeme ostati na okupu.

„Mislim, tko sada ne želi biti dio toga... Ljudi pričaju o zlatnoj eri i zato bi se trebali držati zajedno što je duže moguće“, zaključio je 31-godišnji razigravač.

Prvo veliko natjecanje za njemačke košarkaške pod vodstvom novog izbornika bit će Europsko prvenstvo 2025. za koje su u tijeku kvalifikacije. Njemačka je u skupini s Crnom Gorom, Bugarskom i Švedskom, a na EuroBasket će se plasirati tri od te četiri reprezentacije. Na posljednjem EuroBasketu, održanom 2022., kad je Njemačka bila jedan od sudomaćina, njemački košarkaši su osvojili brončanu medalju.

Oglas

NBA


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dennis Schrodernjemačka košarkaška reprezentacijaKK Bayern MunchenBraunschweig

Ostale Vijesti