Kakva blamaža! Nizozemska pobijedila Hrvatsku 35 razlike na juniorskom EP-u

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 28.07.19. | 18:05

Na putu prema dolje.

 

Koliko smo puta čuli da je hrvatska košarka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo dotakla dno porazima od Rumunjske, Poljske, Mađarske i Nizozemske? Nažalost, još uvijek se kraj tragičnim rezultatima ne nazire, a ono što nam je dana priredila juniorska reprezentacija doista je nevjerojatno. 

U drugom kolu Europskog prvenstva za igrače do 18 godina, Hrvatska je posramljena od Nizozemske s nestvarnih 35 poena razlike! Završilo je 98:63 za Nizozemsku, a ne trebamo pretjerano naglašavati gdje se oni nalaze na košarkaškoj mapi Europe. Već nakon prve četvrtine semafor je pokazivao +22 u korist naših protivnika. 

Kod Hrvatske je Matej Rudan jedini bio dvocifren s 20 poena, dok je Nizozemce predvodio Enaruna s 29 poena. 

Spomenimo i da je izbornik Hrvatske Mile Karakaš iz KK Split kojem na raspolaganju nisu dva velika talenta, ali iz 2002. godišta (pravo nastupa imau igrači rođeni 2001. i mlaši). Karakaš zbog ozljede ne može računati na Roka Prkačina, dok je Boris Tišma otkazao zbog individualnog rada tijekom ljeta u SAD-u. Možda i bolje za njega da u pravim uvjetima brusi svoj neupitni talent, a HKS-u će ova šamarčina biti najbolji pokazatelj u kakvom je mulju zaglibila hrvatska košarka. 

(foto: FIBA)


Tagovi

Stojko VrankovićDino RađaHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti