Kakav preokret! Hrvatska u drugom poluvremenu pregazila Litvu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 25.07.14. | 19:31

Nakon lagane pobjede nad Engleskom u prvom kolu EP-a koje se održava u Tursko, hrvatska u18 košarkaška reprezentacija ubilježila je i drugu pobjedu. Ovaj put su naši košarkaši bili bolji od Litve rezultatom 89:66.

Iako konačnih +23 na prvi pogled govori kako je Hrvatska ubilježila laganu pobjedu, nakon prvih 20 minuta izgledalo je da će Litva doći do važne pobjede. Naime, naši košarkaši su izgledali loše u prvom poluvremenu, pogotovo u fazi obrane pa su Litvanci na odmor otišli s rezultatom 46:40.

No, očigledno je trener Ante Nazor u poluvremenu održao lekciju našim košarkašima pa je na parket u nastavku izašla potpuno druga momčad. Prije svega se to odnosi na Dragana Bendera, možda i najtalentiranijeg europskog igrača 1997. godišta. On je odigrao maestralnih 20 minuta, praktično sudjelovao u svakom napadu i bio nezaustavljiv za litavske igrače, a o kakvoj dominaciji je riječ govore završne brojke. Bender je utakmicu završio s 34 koša i 14 skokova, a pri tom zabilježio i po 2 asistencije, blokade i ukradene lopte. Imao je šut 13/19, a s obzirom koliko je loptu imao u rukama fascinatan je podatak da nije izgubio niti jednu loptu.

Benderu se u napadu priključio i Božić koji je imao 20 koševa, a cijela je momčad zaigrala sjajnu obranu te su protivnicima u drugih 20 minuta dopustili samo 20 koševa.

Hrvatska se ovom pobjedom približila osvajanju prvog mjesta u skupini B, a sutra u 14 sati igraju posljednju utakmicu protiv Francuske.

Hrvatska protiv Litve: Kapusta, Filipović (2k), Majcunić, Badžim, Božić (20k, 3s), Vučić (4k, 3s), Slavica, Bender (34k, 14s, 2a, 2b, 2uk), Žižić (7k, 10s), Jukić (3k), Mazalin (6k, 4a, 3s), Arapović (13k, 6s, 4uk).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u20 košarkaška reprezentacijaDragan Bender

Ostale Vijesti