Jure Zdovc na korak do preuzimanja novog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 08.05.20. | 08:40

Bez angažmana je bio ove sezone.

Velike promjene događaju se na klupama europskih klubova. Nakon smjena trenera euroligaša Bayerna i ASVEL-a, kao i odlaska Frederica Fauthouxa s klupe francuskog Metropolitansa, glavni kandidat za preuzimanje tog francuskog prvoligaša je slovenski stručnjak, Jure Zdovc, prenosi grčki portal sport24.gr. Metropolitans je u trenutku prekida francuskog prvenstva bio na četvrtom mjestu ljestvice, a radi se o ekipi koja ima treći najveći proračun u Francuskoj.

Jure Zdovc na ovim je prostorima prepoznatljivo košarkaško ime. Kao reprezentativac bivše Jugoslavije Zdovc je 1989. i 1991. godine osvojio zlatne medalje na Europskim prvenstvima, a 1990. godine osvojio je zlato na Svjetskom prvenstvu kao i srebro na Olimpijskim igrama u Seulu.

Što se tiče klupske igračke karijere, Zdovc je s Union Olimpijom u dva navrata osvojio Prvenstvo Slovenije, tri puta je s tim klubom bio pobjednik Kupa Slovenije, a 2002. osvojio je Jadransku ligu. 1993. godine je u dresu Limogesa bio prvak Eurolige i Francuske lige, 1997. bio je prvak Francuske lige u dresu Paris Racinga, a 2003. godine je sa Splitom osvojio Prvenstvo Hrvatske.

Prvi put poziciju glavnog trenera preuzeo je upravo u Splitu, gdje je 2004. godine osvojio Kup Hrvatske. Kasnije je vodio Geoplin Slovan i Iraklis, nakon čega je postao sportski trener u Union Olimpiji, a onda se vratio u trenerske vode u Bosni Sarajevo. S Bosnom je 2008. osvojio naslov prvaka BiH, a onda je od 2009. do 2011. bio trener Union Olimpije. S Olimpijom, koju je vodio i u Euroligi, je osvojio Prvenstvo Slovenije 2009., a Kup Slovenije osvajao je 2009., 2010. i 2011. godine.

Od 2011. do 2013. godine bio je trener Spartak Sankt Petersburga i 2012. godine proglašen je trenerom godine u Eurokupu. Poslije Rusije preuzeo je momčad Royal Hali Gaziantepa, a od 2015. godine do ožujka 2017. godine vodio je atenski AEK. Posljednji je angažman imao u Cedeviti, da bi fuzijom s Olimpijom postao višak. 

Zdovc je u dva navrata bio i izbornik Slovenije. S tom reprezentacijom je 2009. godine osvojio vrlo dobro četvrto mjesto na Europskom prvenstvu u Poljskoj, 2014. godine je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj osvojio sedmo mjesto, a na Europskom prvenstvu kojem su 2015. domaćini bili Hrvatska, Francuska, Njemačka i Litva sa Slovenijom je ispao u osmini finala.

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Jurij ZdovcJure Zdovc

Ostale Vijesti