Juniori s uvjerljivih +25 ušli u polufinale EP-a

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.08.14. | 10:55

Hrvatska U18 košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva koje se igra u Tusrkoj. Konačnih 80:55 nad Španjolskom ne pokazuje koliko su se naši juniori u ovoj utakmici mučili, pogotovo u napadu.

Izabranici Ante Nazora odlično su krenuli i utakmicu. Nakon nešto više od 2 minute bilo je 10:0 za naše košarkaše, a španjolski izbornik José Ramon Cuspinera morao je tražiti minutu odmora nakon koje se ritam ipak promijenio. Igralo se koš za koš, a prvih 10 minuta završilo je rezultatom 24:12.

U drugih 10 minuta počinje mučenje naših mladića u napadu. U tom smo razdoblju postigli tek 8 koševa, a ukupan postotak šuta na poluvremenu nam je bio 32,4%. No, obranom, kontrolom skoka i solidnim izvođenjem slobodnih bacanja održavali smo prednost koja se ipak spustila na samo 5 razlike. S rezultatom 32:27 otišlo se na veliki odmor.

Treća četvrtina nudi sličnu priču. Obrana je i dalje dobra, ali u napadu se mučimo. Ipak, u drugom dijelu četvrtine počinjemo i u napadu realizirati sve šanse, a veliki obol u tom dijelu je dao borbeni Nik Slavica koji se povezao nekoliko ubačaja. Kapetan Marko Arapović također se iskazivao borbenošću, a upravo je on bio akter možda i presudnog trenutka utakmice. Naime, 40 sekundi do kraja utakmice Jimenez radi prekršaj nad Arapovićem te dobiva tehničku grešku, a donedavni igrač Cibone pogađa sva četiri slobodna bacanja te Hrvatska odlazi na 55:37.

Španjolska se nakon toga više nije uspjela vratiti u utakmicu, a pogotovo nisu imali nikakve šanse kada se pri kraju utakmice razigrao i Dragan Bender. U zadnjoj četvrtini naši su igrači ponudili i nekoliko atraktivnih poteza te se s uvjerljivih +25 plasirali u polufinale gdje ih danas u 20:45 očekuje domaćin Turska. U drugom polufinalu igraju Srbija i Grčka.

Hrvatska je utakmicu protiv Španjolske odigrala ispod razine dosadašnjih partija, a posebno je loše većim dijelom utakmice to izgledalo u napadu. No, i u takvoj utakmici naši su juniori pokazali zbog čega ih se smatra prvim favoritom ovog natjecanja, a potpunu izjednačenost momčadi pokazuje i činjenica da su čak četiri igrača imala double-double učinak. Protiv dobrih domaćina danas se ipak neće moći igrati u trećoj brzini, a trebat će i pomoć vanjske linije koja je protiv Španjolske potpuno zakazala.

Hrvatska protiv Španjolske: Kapusta, Filipović (6k, 7s, 4a), Majcunić, Badžim (3k), Božić (3k), Vučić, Slavica (15k, 10s), Bender (18k, 11s, 3a, 4b), Žižić (15k, 10s), Jukić, Mazalin (8k, 7a, 4s, 2b), Arapović (12k, 10s, 3a).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u18 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti