Juniori bez poraza na EP-u, za polufinale protiv Španjolske

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 31.07.14. | 09:33

Hrvatski juniori u četvrtfinale Europskog prvenstva ušli su sa savršenih šest pobjeda i bez poraza. U posljednjoj utakmici drugog kruga naši su košarkaši s 81:65 pobijedili Italiju.

Ova utakmica je bila važna jer je odlučivala o prvoj poziciji u grupi E jer su obje momčadi prije nje imali omjer 4-0 te se znalo da će pobjednik ići na četvrtu momčad iz druge skupine. Utakmica se odvijala po scenariju koji su naši košarkaši očigledno patentirali na ovom prvenstvu. Od početka se igralo koš za koš, Hrvatska je prihvatila lagani ritam Italije, a onda se u trećoj četvrtini dogodila eksplozija.

Pri rezultatu 42:41 za Hrvatsku 6:53 do kraja utakmice naši su košarkaši zaigrali čvrstu obranu i natjerali Italiju na mnoge greške koje su bez problema kažnjavali u kontrama i polukontrama. Talijani 6 i pol minuta nisu postigli koš, naši su napravili seriju 18:0 i utakmica je bila riješena prije posljednje četvrtine u kojoj je Hrvatska otišla i iznad 20 koševa prednosti, no na kraju su Talijani spojili nekoliko dobrih akcija te je završilo +16 za hrvatske juniore.

Najbolji u našoj momčadi bio je Marko Arapović koji je postigao 20 koševa uz odličan šut 6/10 te prikupio 7 skokova. Slavica je dao 14, Božić 13 koševa, a Bender je uz 6 koševa imao i 12 skokova. Ovom pobjedom Hrvatska je osvojila prvo mjesto te će u petak u 17:30 po hrvatskom vremenu igrati protiv Španjolske za ulazak u polufinale. U ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Italija – Grčka, Srbija – Litva i Turska – Latvija.

Hrvatska protiv Italije: Kapusta, Filipović (5k, 4a), Majcunić (3k), Badžim, Božić (13k, 3s), Vučić (2k), Slavica 814k, 6s), Bender (6k, 12s, 4a, 2uk), Žižić (9k, 4s), Jukić (2k), Mazalin (7k, 5a), Arapović (20k, 7s).

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska u18 košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti