Izabranici Damira Milačića do pobjede nakon produžetka

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 15.07.14. | 09:31

Hrvatska U20 košarkaška reprezentacija pobjedom je otvorila drugi krug Europskog prvenstva koje se igra na Kreti. Izabranici Damira Milačića nakon produžetka su pobijedili Izrael rezultatom 80:76.

Hrvatski su košarkaši bili na korak do poraza od borbenih Izraelaca. Osam minuta prije kraja utakmice gubili su s 65:51, a onda su naši košarkaši predvođeni Marinom Marićem, koji igra za američko sveučilište Northern Illinois, počeli smanjivati razliku. Otvorio se i šut za tri poena pa je rezultat brzo izjednačen, no Izraelci su ipak imali priliku za pobjedu. No, Marić, koji je utakmicu završio s 20 koševa i 17 skokova, je četiri sekunde prije kraja utakmice izjednačio rezultat na 72:72.

U produžetku se igralo koš za koš, no koncentriraniji su bili naši košarkaši koji su ostvarili prvu pobjedu u drugom krugu natjecanja i tako sebi otvorila veliku priliku za prolazak u četvrtfinale.

Uz Marića, odličan je bio i naš drugi centar, Karlo Žganec koji je utakmicu završio sa 16 koševa i 13 skokova. Brzoja je dao 13 koševa, imao 6 skokova i 5 asistencija, ali i 4 izgubljene lopte. Do kraja natjecanja naša reprezentacija igra danas protiv Francuske, a zadnju utakmicu u skupinama igraju sutra. Protivnik je Poljska.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

košarkaHrvatska u20 košarkaška reprezentacijadomaća košarka

Ostale Vijesti