Ivković: Cedevita je najugodnije iznenađenje u Euroligi, zaslužuju prolazak u Top 16

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 04.12.15. | 12:11

Dušan Ivković je s Efesom sinoć došao do važne pobjede protiv Cedevite, a srpski je stručnjak nakon utakmice komplimentirao svojim suparnicima.

Igrali su turski košarkaši pod pritiskom protiv Cedevite. Eventualni poraz doveo bi ih u nezgodnu situaciju prije posljednja dva kola, a previše je uprava Efesa uložila u ovu momčad da bi prolazak u Top 16 dolazio u pitanje. No, Ivkovićeva momčad se ipak uspjela izvući iz zaostatka te doći do važne pobjede, a proslavljeni strateg je nakon utakmice komplimentirao Cedeviti.

„Cedevita igra dobro, na neki način smo im i mi pomogli da su pobjedom u Istanbulu krenuli u dobru seriju koja ih je dovela u ovu situaciju. Oni su ipak nešto novo u europskoj košarci. Imaju dosta mladih igrača, mladog trenera koji dobro vodi momčad, koji dobro čita igru. Dobro je i za Zagreb, koji ima košarkašku tradiciju, a dobro je i za Euroligu da su se oni pojavili jer su pravo osvježenje“, rekao je Ivković i nastavio:

„Mislim da je Cedevita u ovom trenutku najugodnije iznenađenje u Euroligi. Ne bih želio da svojim izjavama stvorim neki pritisak, ali Cedevita svojim igrama definitivno zaslužuju prolazak u Top 16. Sviđa mi se kako igraju, svi su igrači postavljeni na svojim pozicijama, trener je to dobro posložio i vidi se pravi rad stručnog stožera.“

O samoj utakmici Ivković je rekao:

„Ovo je bila jedna od možda ne izuzetno kvalitetnih, ali jako zanimljivih utakmica koje smo igrali ove sezone. Otvorili smo utakmicu dobro, pogotovo u obrani, ali onda smo jako loše igrali u sljedeće dvije četvrtine, a posebno kada smo igrali s dva playmakera. U završnici smo našli pobjedničku petorku. U obrani smo primili samo 10 koševa i to nam je donijelo pobjedu.“

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Anadolu EfesDušan Ivković

Ostale Vijesti