Ivan Novačić za Germanijak: "Složili smo respektabilnu ekipu, uz malo sreće napadamo sami vrh"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 17:58

KK Dinamo u petak protiv Škrljeva (18.30) otvara novu sezonu Premijer lige, a u sklopu utakmice održat će se izložba Dinamovih dresova, među kojima će prednjačiti dresovi GNK Dinama, a pronaći će se i pokoji dres KK Dinama i Futsal Dinama koji dan kasnije u Domu sportova II dočekuje Torcidu.

S najvećim derbijem hrvatske košarke između Cibone i prvaka Zadra počinje nova sezona hrvatske klupske košarke, a u petak su na rasporedu dvije utakmice. U prvoj od njih, pojačani zagrebački Dinamo u Draženovom domu dočekuje Škrljevo s početkom u 18.30 sati. Dinamo je na ljeto dobio novog prvog trenera, izbornika Hrvatske Josipa Sesara, produženi su ugovori s tri nositelja igre Ivanom Novačićem, Hrvojem Garafolićem i Ivanom Vučićem, a momčad sa zapada Zagreba dodatno se pojačala nekim zanimljivim imenima kao što su iskusni centar Filip Kraljević, 29-godišnji bek Mislav Brzoja, 23-godišnji krilni centar Ivan Vrgoč, stigao je zatim Tvrtko Majić, najbolji prošlosezonski junior Roko Lukić...

Od KK Dinama, koji je prošlu sezonu završio u četvrtfinalu prvenstva i polufinalu Kupa, očekuje dodatni rezultatski iskorak. Nositelji igre Purgera i dalje će biti dva najiskusnija prvotimca, kapetan Hrvoje Garafolić i 38-godišnji Zadranin, ujedno i najbolji prošlosezonski strijelac momčadi, Ivan Novačić kojeg smo kontaktirali prije utakmice prvog kola protiv Škrljeva.

"Napokon krećemo. Pripreme su jako dugo trajale, čak pet tjedana. Odigrali smo nekoliko jako dobrih pripremnih utakmica. Trebao nam je doći u goste i Panatihianikos, ali je ta utakmica odgođena za neku drugi priliku. Cijelo vrijeme trenirali smo s nekim uzbuđenjem. Sada kreću prve utakmice. Mala je nervoza, ali tako treba biti. Igramo na domaćem terenu, očekujemo i navijače. Ako ćemo igrati opušteno, pobjeda ne bi smjela izostati".

Dinamo će ove sezone igrati na tri fronta. Osim u Premijer ligi natjecat će se u Kupu Krešimira Ćosića i Alpe-Adria Cupu, prvom međunarodnom turniru zagrebačkog kluba.

"Idemo iz utakmice u utakmicu. Bit će naporno, ali spremni smo. Alpe-Adria Cuo je jedno ozbiljno internacionalno natjecnaje u kojem želimo ostvariti što bolji rezultat. Mislim da smo složili respektalbilnu ekipu. Uz malo sreće i izbjegavanja ozljeda možemo ostvariti stvarno puno. Mi u klubu napadamo vrh. Posebno u Kupu u kojem, ako nam, ako nas pomazi raspored, može donijeti puno lijepih stvari. Igrat ćemo utakmicu po utakmicu, bitno je da cijelo vrijeme budemo u ritmu. Sezona je duga, bitno je držati kontinuitet. Kvalitete imao, samo da nas zaobiđu ozljede."

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kada smo zadnji put pričali, Novačić je bio 37-godišnjak. Početkom rujna napunio je 38. U novoj sezoni bit će najstariji igrač lige. No, kod njega, što je stariji, djeluje mlađe. Na treningu zakucava iza leđa, šuterski je raspoložen i početak sezone dočekuje u odličnoj formi.

"Hvala bogu, dobro se osjećam. Dobro je što smo pojačali i proširili roster. Time bi teret s nas starijih trebao malo pasti. Sada su i drukčije uloge u ekipi. Mislim da će mi ova sezona biti lakša od prethodne. Imamo stvarno jako dobru momčad i svatko će dobiti svoju priliku. Bitno je da svatko zna svoju rolu u momčadi i tome se prilagodi. To nam je u ovom trenutku primarna zadaća".

U sklopu utakmice protiv Škrljeva održat će se i izložba Dinamovih dresova kroz povijest. Riječ je o kolekciji Krešimira Barića, vjerojatno najvećeg Dinamovog kolekcionara, a među dresovima 'nogometnog' Dinama pronaći će se i dresovi KK Dinama te dres Futsal Dinama iz 2014., a koji dan kasnije (subota, 18.30) u Domu sportova II dočekuje Torcidu.

"Mislim da je ovo jedinstvena prilika da se na jednom mjestu pogledaju dresovi Dinama kroz povijest. Mislim da je to odlična ideja, tko god da je se sjeto. Nadam se što većem broju navijača u Draženovom domu. Mi ćemo im podršku pokušati vratiti na terenu, borbenom i napadačkom igrom i, svi se nadamo, pobjedom", zaključio je naš razgovor Novačić.

Cijena ulaznice za prvo kolo prvenstva i izložbu Dinamovih dresova iznosi 10 eura, a ulaznice se mogu kupiti u Ilici 37 i na dan utakmice na blagajni KC Dražen Petrović.



Tagovi

Ivan NovačićKK Dinamo ZagrebDinamo ZagrebPremijer liga

Ostale Vijesti