Ivan Buva u trening kampu Dallas Mavericksa

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 17.06.16. | 15:43

Hrvatski košarkaš prisustvovat će mini trening-kampu kojim Mavericski kreću s pripremama za sljedeću sezonu.

Dok Dragan Bender, Ivica Zubac i Ante Žižić čekaju NBA draft, koji će se održati 23. lipnja, jedan drugi hrvatski košarkaš dobio je priliku da se dokaže na najvećem košarkaškom nivou. Naime, Ivan Buva je dobio poziv za mini trening-kamp Dallas Mavericksa.

Kako javlja košarkaški portal Sportando, 25-godišnji Buva će u subotu otputovati u Teksas te će nekoliko dana trenirati s Mavericksima. Naravno da na ovim treninzima neće biti Dirk Nowitzki i ostali najbolji košarkaši Dallasa, već on služi kako bi se među relativno nepoznatim igračima potencijalno pronašao neki kandidat za glavne pripreme uoči sljedeće sezone.

Buva je poziv dobio zbog jako dobrih igara u Italiji u posljednje dvije sezone. Lani je igrao u Cantuu, a ove godine je nastupao za Avellino s kojim je ušao u polufinale doigravanja te imao prosjek od 12,7 koševa i 5,6 skokova po utakmici. Prije Italije igrao je u Cedeviti i Širokom, a karijeru počeo u Križevcima. Sad je dobio priliku trenirati s Dallasom, a on će biti jedan od košarkaša koji će pokušati iskoristiti činjenicu da će NBA klubovi sljedeće sezone imati 17 umjesto 15 igrača na rosteru.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ivan Buva

Ostale Vijesti