Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Igrat će se još! Šuterski raspoloženi Splićani slavili na Gripama protiv Zadra

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.06.21. | 21:51

Nakon prve dvije utakmice očekivalo se lagano dizanje pehara Zadrana, a onda su se Žuti probudili

Uzbudljiva četvrta utakmica doigravanja Hrvatskog prvenstva u košarci odigrala se na Gripama. Nakon što su Zadrani u prve dvije bili uvjerljivi, Split je u trećoj izborio još jednu šansu za osvajanje prvenstva, a u četvrtoj je izjednačio seriju i pobjednik će se odlučivati u Zadru u majstorici. Šuterski raspoloženi Splićani zabili su 15 trica, a slavili su s 81:68. Gosti su pogodili tek tri trice što dovoljno govori koliko su splićani bili raspoloženi.

Prva četvrtina pripala je Zadru koja je završila s vodstvom gostiju od 23:19, a Ukić je za Split završio čudesnom tricom s osam metara. U drugoj četvrtini je došlo do preokreta. Zadar je košem Junakovića stigao do šest poena prednosti (27:21), ali je Split tricama Perkovića i Perasovića serijom 7:0 stigao do vodstva u 14. minuti (28:27). Odlični Perković je položio za 44:36, a četvrtinu je zaključio Vuković pogođenim slobodnim bacanjem.

Treću dionicu Žuti su otvorili furiozno koševima Ukića i Vrankovića, a onda je Babić sjajno zakucao za rezultat 49:37. Dugo je na semaforu stajalo 50:40, više od tri i pol minute, a onda je Luković u razmaku od 35 sekundi zabio dvije trice i Split je poveo 56:42. U posljednju četvrtinu Split je ušao s vodstvom 62:48.

Split je bez većih problema priveo susret kraju i slavio s 81:68, a u 77. minuti su tricom Lukovića imali i 21 poen razlike.

Najučinkovitiji kod Splita bili su Toni Perković s 18 poena i Marko Luković s 17, dok je kod Zadrana najviše, 13 poena, zabio Carter.

Konačni pobjednik će se znati nakon utakmice u Zadru 5. lipnja.


Tagovi

Prva košarkaška liga HrvatskeKK SplitKK ZadarToni Perković

Ostale Vijesti